Daniel Berg Hestad står fram som mobber

STÅR FRAM: Under et foredrag på Nordbyen skole i hjemfylket snakket Moldes kaptein Daniel Berg Hestad åpent om hvordan han som ung mobbet medelever. Foto: NTB scanpix
STÅR FRAM: Under et foredrag på Nordbyen skole i hjemfylket snakket Moldes kaptein Daniel Berg Hestad åpent om hvordan han som ung mobbet medelever. Foto: NTB scanpix

– Jeg var opptatt av å framheve meg selv, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen annen fotballspiller har spilte flere eliteseriekamper enn Daniel Berg Hestad i Tippeligaen.

Men det var ikke det han snakket om på Nordbyen skole i Møre og Romsdal.

Under et holdningsforedrag i regi av Norges Fotballforbund og Norsk Tipping snakket den profilerte kapteinen om hvordan han selv var en mobber som barn.

– Det er sånne ting jeg angrer på. Jeg hadde noen perioder der jeg var veldig opptatt av meg selv, og det å framheve meg selv i klassen og på skolen, sier han til Romsdals Budstikke.

Les også: Slik hjelper du barna å unngå mobbing

Angrer veldig

Selv om det er mange år siden Hestad gikk på skolen, har han fortsatt minner om hvordan barneårene forløp.

 – Ungdomsskolen var verst. Jeg hadde rødt hår, fregnetryne og aldri draget på damene. John Arne Riise forteller at han ble mobbet som barn. Foto: NTB scanpix. – Ungdomsskolen var verst. Jeg hadde rødt hår, fregnetryne og aldri draget på damene. John Arne Riise forteller at han ble mobbet som barn. Foto: NTB scanpix.

– Jeg tenkte lite på andre. Jeg har tenkt på det i ettertid og angret veldig på enkelte episoder som ikke jeg oppfattet som mobbing, men som motparten oppfattet som mobbing, fortsetter han.

MFK-kapteinen mener derfor det er viktig at det arbeides mot mobbing.

– Det tror jeg er viktig å sette fokus på slik at ungene skjønner at ting kan såre selv om det ikke er meningen. I dag er det gledelig å se at de kunne så mye om det. Det var jo de som pratet mest, og det var kjempebra. Det viser at de har gått en bra skole, og det ser ut som det funker, sier Hestad til Romsdals Budstikke.

Les også: Riise sier mobbingen ble hans styrke

– Vil alltid prege meg

Tidligere i år fortalte en annen norsk fotballprofil om hvordan han opplevde å bli mobbet i barneårene.

John Arne Riise husker tiden på ungdomsskolen som verst.

– Jeg hadde rødt hår, fregnetryne og aldri draget på damene. Da de andre var på fest, kino og turer sammen, dro jeg på trening. Jeg var mye alene. Og det skulle bli min styrke. Jeg måtte lære meg å være sterk på egen hånd. Jeg måtte riste av meg all mobbingen og holde fokus på det som ga livet mening: å bli best mulig på banen, sa Riise i et åpenhjertig intervju med VG.

Han sier han vet nøyaktig hvordan barn som bli mobbet har det.

– Mobbingen vil alltid prege meg, sa Riise.

Personvernpolicy