Meny

Stöckl signerte ny kontrakt

FORLENGET: Clas Brede Bråthen (t.v.) og Alexander Stöckl skrev onsdag under kontrakten som gjør Stöckl til landslagstrener i hopp fram til 2018. (Foto: Claes-Tommy Herland / Skiforbundet / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alexander Stöckl fortsetter som norsk landslagstrener i hopp til etter OL i Pyongchang i 2018.

Det har i lengre tid vært klart at Norges Skiforbund ville komme til enighet med østerrikeren om en ny avtale, og onsdag signerte Stöckl.

– Jeg er veldig glad for å være i havn med kontrakten, og gleder meg til å jobbe for Norges Skiforbund den neste fireårsperioden. Det viktigste for meg i perioden fram til over OL i 2018 i Pyeongchang blir å videreutvikle det gode systemet som er startet i Hopp-Norge, sier Stöckl.

– Ikke minst ser jeg også fram til å være med å bidra til å øke kompetansen rundt i Hopp-Norge med gode trenerkurs og andre tiltak. Jeg ser fram til å utvikle stabilitet i toppidrettssatsingen, tilføyer 40-åringen.

Sportssjef Clas Brede Bråthen er glad for å ha østerrikerens signatur på plass.

– Vi er kjempefornøyd med å ha signert med Alexander fram til 2018. Dette var vårt høyeste ønske, og han er den beste hovedtreneren vi kan ha. Dette kommer vi til å se resultater av, sier han.

Stöckl overtok som norsk landslagstrener etter finske Mika Kojonkoski i 2011. I hans første sesong som sjef vant Anders Bardal verdenscupen sammenlagt, og året etter tok samme mann VM-gull i normalbakken i Val di Fiemme.

Onsdag ble det også klart at tidligere storhopper Bjørn Einar Romøren blir ny markedssjef i Norges Skiforbund hopp fra 1. oktober. Dermed gjør Hosle-gutten comeback i skimiljøet bare et halvår etter at han avsluttet karrieren.

Romøren karriere som skihopper rommet blant annet åtte verdenscupseirer og en verdensrekord i skiflyging. Det sistnevnte hoppet på 239 meter stammer fra Planica i 2005.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus