Marerittkveld for Norge

Wembley-debuten endte i et smerteskrik for Mats Møller Dæhli. Han ble båret av banen med en kneskade i 0-1-kampen mot England onsdag.

19-åringen kan være ute i mange måneder, og det så ikke bra ut der han vred seg ute på gresset. Høyrebeinet hans ble polstret av medisinsk personell før det bar til MR-undersøkelse.

Like etter kampslutt kom det heldigvis gode nyheter fra Norges Fotballforbund på Twitter om Dæhlis skade: «Er blitt undersøkt med røntgen. Viser at det ikke er noe alvorlig».

England avgjorde på straffe. Omar Elabdellaoui felte Raheem Sterling. Wayne Rooney banket inn 1-0 etter 68 minutter.

Bedring

Norge startet ungt, trolig med den laveste snittalderen (23,8 år) i nyere tid.

Ørjan Håskjold Nyland ble foretrukket i målet, og med det har Høgmo trolig tatt sitt valg. Dermed er nok Rune Almenning Jarstein henvist til benken inntil Nyland gjør et par svake ting.

Norges startoppstilling: Nyland – Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Martin Linnes – Mats Møller Dæhli, Per Ciljan Skjelbred, Stefan Johansen, Ruben Yttergård Jenssen, Tarik Elyounoussi – Joshua King.

Linnes gikk ut med skade etter 35 minutter onsdag og er et spørsmålstegn.

Dæhlis sikre plass må fylles opp.

Presset

England hadde flere halvsjanser og to kjempemuligheter i 1.-omgangen, men dårlige mottak og skudd ødela for hjemmelaget.

Norge var brukbart solide defensivt i en 4-5-1-formasjon, men skapte ekstremt lite framover.

Det skortet på folk, pasningskvalitet, bevegelse og oppfinnsomhet.

Norge var piggere og bedre etter pause. Kings heading presset fram en solid redning av Joe Hart.

Kort etter fikk Norges spiss en gratissjanse, men avslutningen var altfor svak.

Forsiktig?

Prosjekt-Høgmo har pågått i et års tid. Norge står med én seier (over Moldova med ligalandslaget) i den perioden.

Italia unngår ikke å bli klar favoritt på Ullevaal tirsdag. Men det kan bli en kamp med to svært forsiktige lag.

Det er ikke noe nytt at Norge sliter med å skape sjanser, og mot Antonio Contes Italia venter en velorganisert forsvarsmur på de norske gutta.

Av hvem og hvordan skal den låsen dirkes opp?

Ivrig

Rooney var på hogget i sin debut som fast kaptein. Han albuet Nordtveit i ansiktet etter få minutter.

Tok han feil av de norske midtstopperne og trodde det var Vegard Forren?

Det engelske publikummet er lei av svake resultater i VM. På tribunene var det bare 40.181 tilskuere – klar bunnrekord siden ombyggingen av stadion i 2007.

England møter Sveits borte i EM-kvalåpningen neste uke.

Norge har ikke scoret et eneste mål på sine fire siste kamper mot England (to uavgjort og to tap