Stabæk knuste blekt RBK

Rosenborg hvilte flere sentrale spillere, ble rundspilt fra start og tapte 1-4 borte mot Stabæk i eliteserien søndag.

Allerede etter halvspilt kamp på Nadderud var det meste avgjort. Da hadde Stabæk lyktes med sin oppskrift, mens Rosenborg knapt hadde vært på besøk rundt vertenes 16-meter.

Den nevnte oppskriften handlet om å slå baller opp mot den lynraske vingen Fredrik Brustad og kraftspissen Franck Boli. Det lyktes to ganger, mens et selvmål av Per Verner Rønning gjorde at det sto 3-0 til pause.

Rønning var uheldig på corneren fra Magne Hoseth, som dermed noterte sin annen målgivende pasning i Stabæk-debuten.

Tungt

Rosenborg stilte uten profiler som Alexander Søderlund, Tore Reginiussen og Stefan Strandberg. Bare juniorspillere satt på benken sammen med keeper Alexander Lund Hansen, som også ble hvilt søndag.

Derfor ble det tungt for trønderne å komme tilbake, men de var ikke fryktelig langt unna. Annen omgang ble en helt annen affære enn den første, og etter Riku Riskis redusering i det 57. minuttet hadde Rosenborg en rekke store muligheter til å nærme seg poeng.

Blant annet hadde den tidligere Stabæk-spilleren Mikkel «Mix» Diskerud en gigantsjanse med hodet etter 62 minutter. Mande Sayouba gjorde seg stor og reddet headingen fra Mix på mesterlig vis.

Torden

Lagene var best i hver sin omgang, men Stabæk var helt klart mest effektivt i sine gode 45 minutter. Boli og Brustad dominerte mot RBKs B-pregede forsvarsfirer, mens Rosenborg var for lite nøyaktige i angrep da de fikk muligheten.

Sju minutter før slutt punkterte Brustad kampen da han nok en gang parkerte gjestene og elegant trillet inn 4-1. Noen minutter etter måtte spillerne gå i garderoben på grunn av kraftig tordenvær, men de kunne til slutt fullføre kampen.

Overraskende nok står Stabæk med seks poeng fra to kamper mot Rosenborg i 2014. Bærumslaget vant også 3-1 på Lerkendal i vårsesongen.