Ellevill 5–5-kamp i Stavanger

Ellevill 5–5-kamp i Stavanger
Ellevill 5–5-kamp i Stavanger
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vålerenga og Viking spilte en av sesongens kamper da VIF kastet bort en 5-2-ledelse det siste kvarteret. En fantastisk sluttspurt ga siddisene 5-5.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Viking – Vålerenga 5-5 (1-2)

Mål: 0-1 Simon Larsen (9), 0-2 Vidar Örn Kjartansson (39), 1-2 Indridi Sigurdsson (44), 2-2 Makhtar Thioune (56), 2-3 Kjartansson (61), 2-4 Ghayas Zahid (66), 2-5 Kjartansson (68), 3-5 Vidar Nisja (75), 4-5 Nisja (84), 5-5 Björn Daníel Sverrisson (90)

De som trodde Lillestrøms fantastiske snuoperasjon fredag kveld ville bli rundens kamp ville hatt rett i ni av ti tilfeller, men målfesten mellom Viking og Vålerenga ligger an til å bli sesongens store fest.

Viking hentet først opp Vålerengas 2-0 ledelse, men Oslo-klubben slo grusomt tilbake og scoret tre ganger i løpet av sju magiske minutter.

Les detaljert referat fra kampen

Da virket hjemmelaget sluttkjørt, men tre bytter etter gjestenes 5-2-mål endret kampen totalt. Vidar Nisja kom inn fra benken og scoret to ganger, og minuttet før slutt fastsatte Björn Daníel Sverrisson sluttresultatet til 5-5.

– Jeg så muligheten og tok vare på den. Det var en god følelse å score, men jeg er samtidig skuffet over at vi ikke vant, sa Sverrisson til C More.

Artikkelen fortsetter under Sverrissons scoring

– Grusomt

Viking hadde flere sjanser til å avgjøre på overtid, men laget bommet på flere utrolige sjanser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi gjorde noen bra bytter og skapte et kjempetrykk. Det er nesten et under at vi ikke vant 6-5, sa Viking-trener Kjell Jonevret.

VIF-kaptein Christian Grindheim var naturlig nok svært skuffet etter totalkollapsen de siste 20 minuttene.

– Helt grusomt. På 5-2 trodde jeg vi skulle kjøre over dem., men i stedet ble vi pissredde. Dette er bare for dårlig, sa Grindheim.

– Vi var et ubalansert lag de siste 20 minuttene. Vi gjorde en elendig jobb defensivt, men vi tar med oss ett poeng. Noen ganger skjer det uforutsette ting i fotballen. Dette var helt vilt. Vi klarte ikke å håndtere Vikings langballer og sluttet å løpe. Det er bare et under at vi ikke tapte kampen, sa VIF-trener Kjetil Rekdal.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Scoret i sin første Godset-kamp fra start

Hattrick

Simon Andreas Larsen og stortalentet Ghayas Zahid scoret VIFs første og fjerde mål. De andre sto eliteseriens toppscorer Vidar Örn Kjartansson for.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spissen har vært en åpenbaring denne sesongen. Etter lørdagens hattrick står islendingen med 18 mål på like mange seriekamper.

Vikings 1-2- og 2-2-mål ble scoret av Indridi Sigurdsson like før pause, og Makhtar Thioune 12 minutter etter hvilen.

Thiounes mål var en rakett fra distanse, og kanskje kampens peneste.

Vålerenga viste fram noe av det beste offensive spillet klubben har prestert på flere år, men bakover på banen var det fullstendig kollaps.