Fotball-Europa sikler på Martin Ødegaard

MER ENN TALEN: Martin Ødegaard scoret mot Haugesund på Marienlyst. (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)
MER ENN TALEN: Martin Ødegaard scoret mot Haugesund på Marienlyst. (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)

15-åringen på Strømsgodsets midtbane er på notatblokkene til seriemesterne i de fleste europeiske ligaene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martine Ødegaard (15) hauses opp av presse, fans og eksperter. Gutten har nå tiltrukket seg oppmerksomheten fra Europas storklubber, ifølge VG. 14 klubber skal alle ha hatt representanter på Marienlyst for å se guttungen i aksjon.

Blant dem er Barcelona, Manchester City, Bayern München og Paris Saint-Germain.

15-åringen har vært på banen 11 ganger for Strømsgodset denne sesongen, og scoret tre ganger. I forrige kamp, mot Sandnes Ulf, var han delaktig i alle tre målene Strømsgodset scoret og toppet spillerbørsene etterpå.

Mange vil ha ham

Ødegaards far, Hans Erik Ødegaard, sier til VG at han har fått over 30 henvendelser om sønnen. To av Norges mest profilerte talentspeidere, Stig Torbjørnsen og Tor-Kristian Karlsen, mener midtbanespilleren allerede er klar for spill i større klubber enn Godset fra Drammen.

– Han skal nok ikke være så lenge i Tippeligaen før han bør til en større liga. I mitt hode er han en perfekt Ajax-spiller, sier Torbjørnsen til VG.

Tidligere denne uken begynte et bilde å versere i sosiale medier. Den angiveliger forsiden til Marca viste seg å være falsk, men budskapet om at Ødegaard er attraktiv i fotballeuropa er riktig - bildemanipulering eller ei.

Den engelske avisen Metro skriver om Ødegaard at han har imponert med finter, scoringer og ett og annet cheeky trick.

– Vi er imponert, skriver avisen.

Småpenger til Godset

Ødegaard skrev tidligere i år sin første proffkontrakt med Strømsgodset, men den strekker seg kun ut 2015-sesongen. Og det blir ingen ny kontrakt med det første, skriver Drammens Tidende.

– Vi prøver, men det er flere parter som er involvert i en kontrakt. Folk må skjønne at det ikke bare er å sette seg ned og skive en avtale, sier sportssjef Jostein Flo til Drammens Tidende.

Klubben er nå redd for at talentet selges, og alt man sitter igjen med er såkalte solidaritetsmidler. Solidaritetsmidler er også kjent som utdanningskompensasjon, i praksis en liten sum for å dekke de kostnadene klubben har hatt til trening og utdanning av unge spillere.

Personvernpolicy