Rosenborg reddet av billig straffe

Rosenborg reddet av billig straffe
Rosenborg reddet av billig straffe

Rosenborg scoret etter en billig straffe, men imponerte ingen da laget slo Sogndal 1-0 på Lerkendal søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det pinlige 1-2-tapet for irske Sligo i europaligakvalifiseringen torsdag, var trønderne ute etter å reise seg mot Sogndal.

Les detaljert minutt-for-minutt-referat fra kampen

Trønderklubben fikk riktignok de tre poengene de var ute etter, men publikum på Lerkendal var nok ikke altfor imponert av det de fikk se.

– Det var varmt og vanskelig å spille. Vi har spilt mange kamper i det siste, så jeg tror det var mange som var slitne, sa RBKs midtbanespiller Mike Jensen til C More etter kampslutt.

Les også: Høiland showet mot Sandnes Ulf

Billig straffe

Etter 23 spilte minutter fikk Rosenberg en svært billig straffe da Jensen falt inne i Sogndals 16-meter. Sogndal-forsvareren satte riktig nok inn en takling, men om han var nær dansken er det derimot mer tvil om. Dommer Svein Erik Edvartsen var likevel sikker i sin sak og blåste straffe.

– Det er surt med det straffesparket, det så billig ut, sa Rune Bolseth.

Straffen satte Alexander Søderlund enkelt i mål og scoret sitt åttende eliteseriemål denne sesongen.

– For meg så det ut som han ble tatt, men jeg har ikke sett bildene. Jeg jakter fortsatt på formen, men scorer i hvert fall mål, sa Søderlund.

Les også: Målløst heteslag i Skien

Jaget utligning

I annen omgang klarte ingen av lagene og feste et grep på kampen. Rosenborg kom til noen halvsjanser etter kontringer, mens Sogndal prøvde å sette trøkk på RBK ved å flytte opp mange mann på dødball og holde opp trykket i etterkant.

Sogndal truet Per Joar Hansens mannskaps ledelse på tampen av kampen, men fikk aldri scoringen gjestene jaktet. RBK-keeper Alexander Lund Hansen vartet opp med gode redninger og reddet seieren for trønderne. Rosenborg tok dermed en lite overbevisende seier mot Sogndal.

– Vi fortjente i hvert fall ett poeng, sa Bolseth.

RBK gikk med seieren forbi Strømsgodset på målforskjell og inntok annenplassen. Klubben er ni poeng bak serieleder og erkerival Molde.

– Det var ikke særlig pen fotball, men tre veldig viktige poeng, sa Jensen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus