Svømmeanlegg får navn etter Dale Oen

SVØMMEANLEGG: lexander Dale Oen Arena blir det nye navnet på Bergens nye svømmeanlegg. Foto: NTB scanpix
SVØMMEANLEGG: lexander Dale Oen Arena blir det nye navnet på Bergens nye svømmeanlegg. Foto: NTB scanpix

Det nye svømme- og stupeanlegget i Bergen skal hete Alexander Dale Oen Arena. Kortformen blir ADO Arena.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er kjempefornøyd med navnevalget. Dette har vi ment hele tiden er veien å gå, sier svømmepresident Per Rune Eknes til TV 2.

Navnvalget ble offentliggjort på en pressekonferanse tirsdag. I 2011 ble Dale Oen verdensmester, men døde 1. mai 2012, bare 26 år gammel.

– Navnet vil få stor anerkjennelse internasjonalt, men vil være enda viktigere nasjonalt. Lokalt vil det være usedvanlig viktig. Det vil gi bergenserne noe å være stolt av, noe som forhåpentlig også fører til økt bruk av anlegget. Navnet tilsier at det er et anlegg for toppidrett, men også for alle – det var noe han sto for, sier Eknes.

Les også: Rørende avskjed med Alexander Dale Oen

– En stor idrettsutøver

Anlegget blir det eneste i Norge med internasjonal konkurransestandard.

Til Bergens Tidende sier idrettsbyråd i Bergen kommune Helge Stormoen at navnvalget var enkelt.

– Alexander Dale Oen var en stor idrettsutøver, men samtidig veldig folkelig, og har satt gode spor etter seg i Bergen. Så for meg var det en ganske enkel sak da jeg fikk saken på bordet mitt, sier Stormoen.

Les også: Alexander Dale Oen døde av hjertestans

– Setter stor pris på

På tirsdagens pressekonferanse var også Dale Oens storebror, Robin Dale Oen, tilstede. Han var svært takknemlig for at anlegget fikk lillebrorens navn.

– Det er en god følelse at de vil hedre Alex, ikke bare som toppidrettsutøver og verdensmester, men som person også. Det er jo det som er viktig her. Du kan jo være så god du bare vil, men det spiller ingen rolle hvis du er en dust.

– At de husker Alex som det medmenneske og et forbilde er rørende, og noe vi setter stor pris på, sier storebror Robin til Bergens Tidende.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus