Hangeland ferdig i Fulham

Brede Hangeland må på klubbjakt etter å ha blitt løst fra kontrakten med Fulham. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)
Brede Hangeland må på klubbjakt etter å ha blitt løst fra kontrakten med Fulham. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

Fulham kunngjorde tirsdag at Norges landslagskaptein Brede Hangeland er løst fra sin kontrakt med klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste seks og en halv sesongene har Hangeland spilt for London-klubben i Premier League. Etter årets nedrykk til mesterskapsserien har Fulham latt en rekke spillere gå.

– Klubben vil takke Brede for hans år med dedikert innsats og ønsker ham alt det beste i framtiden, skriver Fulham på sitt nettsted.

Ifølge klubben spilte Hangeland 272 kamper i Fulham-drakten. Han var kaptein for laget da det rykket ned fra Premier League i vår.

– 32-åringen var Roy Hodgsons første signering i januar 2008, og han hadde umiddelbar innvirking i det han hjalp klubben til overlevelse i Premier League i sesongen som ble kjent som «The Great Escape», skriver Fulham om sin tidligere stopperkjempe.

Les også: Fulham bekrefter Riise-exit

Ville fortsette

Midtstopperen har selv sagt at han var innstilt på å bli med Fulham ned til mesterskapsserien.

– Jeg har fortsatt ett år igjen (av kontrakten) og må forholde meg til det. Selv om jeg hadde håpet at det året skulle være i Premier League, så er situasjonen som den er. På mange måter fortjente vi å rykke ned, og nå må vi prøve å komme oss opp igjen, sa Hangeland til NTB nylig.

Han hadde også en kjedelig sesong personlig ettersom han trøblet mye med skader.

Ukjent for rådgiveren

Etter landskampene mot Frankrike (0-4) og Russland (1-1), har Hangeland reist på ferie. Hans rådgiver Jon Mørland sa til Dagbladet tirsdag kveld at han ikke var kjent med at Norge-kapteinen er ferdig i Fulham.

– Jeg må komme tilbake med mer når jeg har snakket med Brede, sa Mørland.

Hangelands største suksess i Fulham-trøya kom da klubben nådde finalen i europaligaen i 2010.

Tidligere i sommer ble også John Arne Riise frigitt av Fulham. Hans kontrakt gikk ut etter forrige sesong.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus