Bjørndalen mener Norge har råd til OL

OL TIL NORGE: Ole Einar Bjørndalen mener Norge har råd til å betale for et nytt OL. Foto: NTB scanpix
OL TIL NORGE: Ole Einar Bjørndalen mener Norge har råd til å betale for et nytt OL. Foto: NTB scanpix

Skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen (40) er ikke i tvil om at Norge bør ta seg råd til å arrangere vinter-OL i 2022.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo ønsker å søke OL i 2022, men mange er kritiske til kostnadene ved å arrangere lekene.

– Jeg tror ikke Ola Nordmann får dårligere levevilkår om det blir brukt x antall milliarder på et vinter-OL. Jeg tror det drar med seg så mye positivt. Det er viktig å ta tak i norsk helse, og idrettsanlegg har vi for lite av, sier Bjørndalen til NTB.

– At vi bare skal være en deltaker og ikke arrangere OL, synes jeg ikke er helt fair. Norge han en økonomi som er forsvarlig for å arrangere et OL, men det må være på et folkelig nivå, legger tidenes vinterolympier til.

Under Sotsji-OL ble han valgt inn i utøverkomiteen i Den internasjonale olympiske komité (IOK). Han forstår skepsisen blant mange nordmenn til å arrangere OL og er opptatt av at kostnadene ikke må bli for høye.

– Jeg tror det kan en like stor fest og vel så bra om vi ikke bruker like mange penger som er blitt gjort i noen land, sier Bjørndalen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus