Nytt Kjartansson-mål da Vålerenga vant i Bergen

Vårengas Vidar Örn Kjartansson har scoret sitt ellevte eliteseriemål denne sesongen da Brann ble slått 3-2 i Bergen søndag. (Foto: Marit Hommedal, NTB scanpix)

Vidar Örn Kjartansson var tilbake i scoringsform og gjorde sitt 11. mål for sesongen da Vålerenga slo Brann 3-2 i Bergen søndag.

Brann åpnet best, men lagene hadde hver sin store sjanse før Jonas Grønner sendte vertene i ledelsen med 1-0 etter 32 minutter. Fire minutter senere svarte Vålerenga da den danske stopperen Nicolai Høgh var våkent oppe på en retur etter en corner. Han dundret til fra distanse, ballen skiftet retning og utspilte Brann-målvakt Piotr Leciejewski.

Kort etter sidebytte slo den målfarlige islendingen til. Denne gangen scoret han med et perfekt hodestøt etter at Rasmus Lindkvist fikk lagt inn fra kanten.

Etter 73 minutter var det duket for 18 år gamle Hermann Stengel. Han scoret sitt første seriemål og feiret akkurat som storscorer Kjartansson. Nok en gang var Lindkvist servitøren.

16. mai ble Håkon Lorentzen matchvinner som innbytter for Brann da Bodø/Glimt ble slått 1-0. Denne gangen kom han inn et kvarter før slutt. 16-åringen hadde bare vært på banen i fem minutter før han fikk to forsøk på å sette ballen bak Michael Langer i Vålerenga-målet, men reduseringen ble kampens siste mål.

De tre poengene sendte Vålerenga opp til fjerdeplass på tabellen.