Marerittminutt for Start

Start-spiller Bismark Acosta fikk rødt kort etter 64 minutter. Like etterpå tok Odd ledelsen og vant til slutt 1-0. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)

I løpet av ett minutt fikk Start én spiller utvist og slapp inn målet som ga 0-1-tap hjemme mot Odd søndag. Sørlendingene er uten seier på sine sju siste seriekamper.

Det meste gikk galt for Start på svært kort tid halvveis ut i annen omgang. Først fikk vertene Bismark Acosta utvist etter en stygg takling av Odd-backen Thomas Grøgaard. Costaricaneren kastet seg inn med synlige knotter.

Minuttet etter ga stopper Steffen Hagen bortelaget ledelsen etter et hjørnespark fra Elbasan Rashani. Ballen datt ned på to meter og gikk via Hagen og i nettet.

Start-trener Mons Ivar Mjelde var lite imponert over dommer Kristoffer Helgerud og teamet hans søndag.

– Igjen stjal dommerne overskriftene. Vi får ikke en dritt gratis, og vi må gjøre jobben selv. Jeg tar ansvaret for at det ikke ble poeng i dag. Guttas vilje og innstilling var det ingenting å si på. Dette må være lista for oss, sa Mjelde til C More.

– Det var en artig fotballkamp. Gutta sto på, men ble hardt straffet. Det røde kortet preget oss. Jobber vi som dette framover, vil vi plukke mange poeng. Vi rystet Odd mot slutten, et lag som har landslagsspillere i alle lagdeler, la han til.

– Tøft

Med en mann mer tok Odd over banespillet og rullet opp flere gode angrep, men i sluttminuttene klarte Start å sette inn en offensiv og pumpet mange baller inn i Odds straffefelt. Gjestene ryddet for det meste greit unna, men på overtid var det litt panisk over det Odd foretok seg i egen boks.

Etter kampen innrømmet trener Dag-Eilev Fagermo at det var vanskelig å se kampen fra sidelinjen.

– Det var forferdelig tøft. Dette var et veldig slitent Odd-lag etter et tett program, så nå får spillerne noen velfortjente fridager. Vi gjorde en sterk bortekamp, der vi sloss og kjempet hele veien. Dette vant ikke ufortjent, sa Fagermo.

I første omgang var Herolind Shala nær å ta Odd i ledelsen etter sju minutter, men alene med keeper skjøt han ballen like forbi stolpen. Han fikk muligheten etter et stygt balltap fra Solomon Owello.

Tripic prøvde seg

Start hadde en god periode det siste kvarteret før pause. I det 32. minutt spilte Espen Hoff ballen videre til Zlatko Tripic, men fra 15 meter skjøt angriperen rett på Odd-keeper André Hansen.

Seks minutter senere viste Tripic fram frisparkfoten da han la inn i boksen. Ballen strøk så vidt hodet til Rolf Daniel Vikstøl, mens Glenn Andersen gjorde et mislykket forsøk på å nå den.

Start har gått sju kamper på rad uten seier. Laget står med kun ni poeng etter elleve serierunder. For Odd er situasjonen en annen. Telemarkingene har 20 poeng og har vunnet tre strake kamper.