Meny

– Grensen går et sted for Northug også

KRITISK: Langrennskommentator Jann Post er kritisk til at Coop stiller flere krav til videre samarbeid med Petter Northug. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northugs hovedsponsor Coop har kommet med klare krav for å fortsette samarbeidet. Det stiller langrennskommentatoren Jann Post seg kritisk til.

Torsdag ble det klart at Coop har bestemt seg for å fortsette med Petter Northug etter promillekjøringen.

Matvaregiganten har stilt flere krav for videre satsing, deriblant at skistjerna slutter å spille poker. Det er også kjent at Coop har forlangt at Northug må bryte samarbeidet med Nye Høyder og kvitte seg med trener og kompis Eirik Myhr Nossum.

NRKs langrennskommentator Jann Post er kritisk til at matvarekjeden stiller flere krav til videre sponsing.

– I utgangspunktet vil jeg si at jeg ikke er for at sponsorer skal diktere for mange ting, kommer med for mange restriksjoner og legger seg oppi det sportslige. Det er selvfølgelig problematisk, og dette er en spesiell situasjon, sier Post til NRK.

Les også: Politiet kommer ikke til å gå ut med Northugs promille

– Må få velge selv

FYLLEKJØRING: Petter Northug har innrømmet at han hadde kjørt bil mens han var påvirket av alkohol. Foto: NTB scanpix FYLLEKJØRING: Petter Northug har innrømmet at han hadde kjørt bil mens han var påvirket av alkohol. Foto: NTB scanpix

Post mener det går en grense for hva Northug kan tolerere av innblanding fra sponseren.

– Northug har ikke akkurat veldig gode kort på hånden i forhandlinger nå, men han må passe på at dette er ting han kan leve med i fortsettelsen. Hvis ikke går det på akkord med det han står for, og da kan det bli problemer på sikt, sier han til NRK.

Kommentatoren legger ikke skjul på at han synes det er problematisk at Coop stiller krav rundt det sportslige apparatet rundt Northug.

– Det mener jeg han må få velge selv, sier Post.

Les også: Gråtkvalt Northug: – Jeg er forberedt på fengselsstraff

– Har lyst på jobben

Tidligere landslagstrener Morten Aa Djupvik er mannen mange mener burde ta over som hovedtrener for Northug.

Overfor TV 2 har Djupvik innrømmet at han er lysten på jobben.

– Jeg har lyst på jobben som trener for Petter fordi jeg tror at han har det som skal til for å kunne bli verdensmester i Falun i 2015. Men samtidig må både Petter og jeg innse at det er en formidabel jobb som må gjøres. Han må trene mer og bedre, og legge om livsstilen. Skal han lykkes med dette, så blir det nok en del vonde dager frem mot et slikt mål, har Djupvik uttalt til kanalen.

Fra 2007 til 2011 var Djupvik landslagstrener, hvor han hadde ansvaret for Northug. Den gangen sluttet Djupvik av familiehensyn.

Nå ser det altså ut til at Djupvik igjen vender tilbake til langrennssirkuset.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus