Meny

Politiet kommer ikke til å gå ut med Northugs promille

FYLLEKJØRING: Petter Northug innrømmer mandag at han hadde kjørt bil mens han var påvirket av alkohol. Blodprøvene av skiløperen kan ventes innen to ukerInnen to uker. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politet i Trondheim tror etterforskning av Petter Northugs fyllekjøring er ferdig i løpet av to måneder.

Politiet i Trondheim kommer ikke til å gå ut offentlig med blodprøvene til Petter Northug etter at han natt til søndag ble arrestert for promillekjøring.

– Det må i så fall komme som initiativ fra Northug selv. Vi har taushetsplikt fram til saken er offentlig i form av en tiltale, sier politiadvokat Monica Estenstad til VG.

Politiadvokaten forteller videre at blodprøvene kan ventes innen to uker. En siktelse vil ikke bli tatt ut før svarene på blodprøvene foreligger.

Les også: Her festet Northug før den ville bilferden

Trolig tilståelsessak

Saken mot Northug vil trolig gå som en tilståelsessak i retten.

– Det betyr at vi sender saken fra oss med forslag til straff. Saken vil da bli berammet og avgjort som enedommersak i Sør-Trøndelag tingrett, forklarer Estenstad til VG.

Northug har innrømmet at han var fører da bilen krasjet inn i et autovern i General Bangs vei i Trondheim. Bilen er totalvrak, og mannen som satt i passasjersetet, fikk lettere skader, blant annet kragebeinsbrudd.

Les også: Siktelse mot Northug kan drøye to uker

Sporet opp av hunder

Politiet er svært tilbakeholdne med detaljer om etterforskningen og vil blant annet ikke si noe om hva Northug har forklarte i avhør.

Både Northug og passasjeren i bilen ble siktet da politiet pågrep dem etter bilulykken tidlig søndag morgen.

Skistjernen ble pågrepet i sitt eget hjem etter at han stakk fra ulykkesstedet. Det var politihunder som sporet opp Northug noen hundre meter unna kort tid etter.

I et åpenhjertig intervju har skistjernen beklaget sine egne handlinger.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus