– Chelsea vil ha Møller Dæhli

ØNSKET: Den britiske avisen The Independent melder at Mats Møller Dæhli er ønsket i Chelsea. Foto: AP Photo
ØNSKET: Den britiske avisen The Independent melder at Mats Møller Dæhli er ønsket i Chelsea. Foto: AP Photo

Det norske midtbanetalentet kan havne i Chelsea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha imponert etter overgangen fra Molde til Cardiff i januar har Mats Møller Dæhli (19) gjort seg attraktiv for større klubber.

Ifølge The Independent skal José Mourinho og Chelsea være interessert i nordmannen.

– Chelsea ser på Cardiffs midtbanespiller Mats Dæhli, som ble hentet av Ole Gunnar Solskjær fra hans tidligere klubb Molde i januar. Han er en potensiell signering. Den norske tenåringen er en type hardtarbeidende midtbanespiller som Mourinho setter høyt, skriver avisen.

Chelsea håper at 19-åringens fortid i Manchester United vil gjøre at han blir erklært som «home grown» og derfor ikke vil gå på utenlandskvoten.

Les også: Se Dæhli elegant score sitt første Cardiff-mål

– Valuta for pengene

Cardiff sliter i bunnen av Premier League og mye skal til for at klubben ikke må ta den tunge turen ned i The Championship.

I en kommentar i den walisiske avisen Wales Online i april, brukte Cardiff-ekspert Paul Abbandonato store ord om Møller Dæhli.

Han mener 19-åringen redder inntrykket mange supportere har av manager Ole Gunnar Solskjær.

– Det har blitt stilt mange spørsmål om kvaliteten på Solskjærs januarsigneringer, men vi kan alle være enige om dette: Dæhli har gitt Cardiff masse valuta for pengene, skrev Abbandonato.

Les også: Slik fordeles Dæhli-pengene

– Har tatt alle nivåer

TV 2-ekspert Morten Langli synes det hadde vært spennende å se Møller Dæhli i Chelsea.

– Mats har vist at han har tatt alle nivåer så langt, fra Tippeligaen, landslaget og til Premier League. Så hvorfor skulle han ikke ta nivået til Chelsea også? Det er også lettere å spille med Eden Hazard enn Kenwyne Jones, sier han til Dagbladet.

Langli sier imidilertid at 19-åringen fort kan bli med Cardiff ned i The Championship, til tross for interesse fra større klubber.

– Det kan skje hvis Solskjær er der fortsatt. Han vet at Solskjær satser på ham, og Møller Dæhli har ikke dårlig tid. Men mye kan skje, sier Langli til avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus