Hockeylandskampen mot Sverige avbrutt

Etter bare åtte minutter og 24 sekunders spill måtte fredagens vennskapskamp i ishockey mellom Norge og Sverige stoppes på grunn av dårlig is. Det hele ble avgjort på straffeslag.

Kampen ble spilt i Sundsvall. Problemene med isen gjorde at reklameskiltene kom opp til overflaten, og banen måtte islegges på nytt. Det ga lang spillepause. Da man kom i gang igjen fortsatte problemene. Ismaskinene måtte i sving igjen da 2. periode skulle starte.

– De jobber så bra de kan med isen, sa Norges Mathis Olimb til TV 10.

Etter nok en pause ble det mer venting.

– Det ser ut som om det er et hull der borte. Det er tvilsomt om det blir mer spill, sa Olimb litt senere til svensk TV. Det er skaderisikoen som gjør at spillet stadig er blitt utsatt. Og til slutt ga arrangøren opp. Matchen ble i stedet avgjøres på straffeslag.

Tre Kronor ledet kampen 1-0 etter en tidlig scoring av Niklas Olausson, som også scoret to ganger mot Norge i onsdagens landskamp mellom nabolandene. Samme mann avgjorde straffeslagkonkurransen i en ytterst merkelig kamp preget av mye venting.

Den landskampen vant Sverige 6-1.