UEFA starter opp landslagsliga

I 4. DIVISJON?: UEFA har bestemt seg for å innføre landslagsliga. Hvilken divisjon Norge havner i er usikkert. (Foto: NTB scanpix)
I 4. DIVISJON?: UEFA har bestemt seg for å innføre landslagsliga. Hvilken divisjon Norge havner i er usikkert. (Foto: NTB scanpix)

Bytter ut uviktige treningskamper med seriespill for landslag fra 2018.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire lag fra den nye nasjonsligaen er garantert plass i fotball-EM i 2020.

Det endelig formatet på den nye turneringen er ikke bestemt. Fortsatt skal det være kvalifisering til europamesterskapene.

– 20 lag vil kvalifisere seg for EM i 2020, som skal spilles i 13 byer rundt om i Europa, sier UEFAs generalsekretær Gianni Infantino.

– Det gjør at fire plasser er ledig. De vil bli gitt til fire lag fra nasjonsligaen som ikke har kvalifisert seg gjennom EM-kvalifiseringen, forklarer Infantino.

Spilles på høsten

Alle de 54 medlemslandene i UEFA stemte for innføringen av landslagsligaen, hvor det blir opp- og nedrykk mellom divisjonene. Trolig blir det tre eller fire divisjoner.

Kampene skal spilles i perioden september-november. Det hele skal avsluttes med et finalespill hvor den endelige vinneren kåres. Innføringen av nasjonsliga gjøres mye for å bli kvitt de upopulære vennskapskampene.

– Hele diskusjonen startet med at vi ønsket å lage en ny internasjonal fotballkalender. Vi ønsket å få mer struktur med tanke på spilledatoer til vennskapskamper, sier Infantino.

Norge i 4. divisjon?

Dagbladet som allerede i oktober i fjor omtalte planene til UEFA, skrev den gangen at Norge trolig ville havne i fjerde divisjon. I tillegg til Norge lå det an til at man ville få Irland, Serbia, Slovakia, Tyrkia og Israel i samme gruppe.

Seedingen var basert på siste oppdaterte liste på footballseeding.com.

Norge er i øyebliket ranket som nummer 26 i Europa.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus