Meny

Berge tar over håndballherrene

hristian Berge presenteres som ny landslagstrener for herrenes håndballandslag på en pressekonferanse i Oslo fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christian Berge ble fredag presentert som ny landslagstrener for Norges håndballherrer. I første omgang skal han lede laget til og med VM-kvalifiseringskampene mot Østerrike i juni.

Robert Hedin sa i forrige uke opp sin stilling som landslagstrener og banet vei for at nye krefter kunne lede håndballherrene videre.

Norges Håndballforbund (NHF) ønsket en rask avklaring rundt trenerteamet og gikk tidlig i forhandlinger med Elverum, der Berge har vært trener de siste seks sesongene.

NHF opplyste at det er inngått en midlertidig avtale der Berge jobber 50/50 for Norge og Elverum. Hans første samling som landslagstrener starter allerede mandag.

Berge har tidligere vært landslagsspiller og fikk 63 A-kamper for Norge. Den siste delen av spillerkarrieren fikk han ødelagt av kreftsykdom.

Norge møter Østerrike til dobbeltkamp i VM-kvalifiseringen og spiller først borte (7.-8. juni) og deretter hjemme (14.-15. juni). De to kampene er hovedmålet Berge og hans team sikter mot i første omgang.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus