Andersen godtar smøremiss etter sterkt OL

FEILVURDERINGER: Idrettsforbundets generalsekretær Inge Andersen mener man må akseptere menneskelige feilvurderinger. Foto: NTB scanpiz
FEILVURDERINGER: Idrettsforbundets generalsekretær Inge Andersen mener man må akseptere menneskelige feilvurderinger. Foto: NTB scanpiz
Artikkelen fortsetter under annonsen

Idrettsforbundets generalsekretær er godt fornøyd med OL-innsatsen. Inge Andersen mener vi må akseptere feilvurderinger i smøreteamet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en periode slet Norge med svært dårlig glid på Laura-stadion. De norske løperne gikk en stund omtrent med lim under skiene.

– Menneskelige feilvurderinger i et langt mesterskap må vi akseptere og respektere. Det skjedde trolig noen dager i smøreteamet. Det flotte er at de har erkjent det og vært åpne om det. Smøreteamet tok seg veldig godt inn, både i langrenn og skiskyting. Lørdag skrøt langrennsjentene av at de hadde formidabelt gode ski, sier Andersen til NTB.

Søndag avsluttet Norge OL med den bitre 4.-plassen på femmila. Den sto Martin Johnsrud Sundby for.

Les også: Sundby: Jeg er lei meg nå

Nest best

– Vi må erkjenne at vi i noen grener og konkurranser ikke har nådd helt fram. Som lag og team ble det likevel et særdeles godt OL. Vi er nest beste nasjon og har bare Russland foran oss, sier Andersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi innfridde medaljemålet (26) som toppidrettssjefen satte. Det veldig positive er at flere unge profiler har stått opp og levert. Vi har en god miks der mange unge tok siste løftet sammen noen av våre fremste profiler. Ole Einar Bjørndalen og Marit Bjørgen er begge enere i sine idretter og i olympisk sammenheng, konstaterer han.

Les også: – Han er en «ensom leiemorder»

Tregt

– Noen av våre beste utøvere som har dominert tidligere, har ikke lykkes på alle områder. Det gjelder Aksel Lund Svindal og Petter Northug (vant lagsprinten). Sistnevnte har ikke hatt noe virkelig godt mesterskap.

Andersen peker på at hopp (en bronse) og skøyter (ingen medaljer) ikke slo til. I motsatt ende ligger kombinert med stor suksess og flere gull.

Og i alpinløypene ble det likevel meget bra selv om Svindal slet med allergi og ikke kom opp på sitt beste.

– Kjetil Jansrud (gull og bronse) har tatt et steg opp. Unge Henrik Kristoffersen (bronse i slalåm) viste at han er en mann som vil være i toppen i mange år framover.