Bjørndalen: – Dette er surt

Ole Einar Bjørndalen fikk det tungt og tapte mye i sporet i sitt OL-farvel lørdag. Deretter så han Norge miste medalje på standplass. (Foto: Sergei Karpukhin, Reuters / NTB scanpix)
Ole Einar Bjørndalen fikk det tungt og tapte mye i sporet i sitt OL-farvel lørdag. Deretter så han Norge miste medalje på standplass. (Foto: Sergei Karpukhin, Reuters / NTB scanpix)

Ole Einar Bjørndalen hadde en blytung dag i sporet. Til slutt så han Emil Hegle Svendsen misse totalt på standplass i OL-stafetten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ankermannen måtte ut i strafferunde. Dermed røk Norges mulighet til gull og medalje. Bjørndalen var tilskuer til at Russland vant foran Tyskland og Østerrike.

– Jeg hadde litt trøbbel med magen fra morgenen av. Dermed var det litt lite energi på slutten, og jeg måtte gjøre det på skytingen, sier Bjørndalen.

Han skjøt utmerket, men tapte 20 sekunder til Tyskland fra siste skyting og til veksling.

Dermed fikk ikke Svendsen det forspranget det lå an til.

Les også: Nedbrutt Svendsen etter stafettmissen

Alle

– Dette er surt, men det er slik skiskyting er. Dette kan skje med hvem som helst, også Emil som har vært i sånn vanvittig skyteform. Han har også taklet presset flere ganger. Jeg tipper han har fått litt skjelv i beina, sier Bjørndalen.

Norges tre første løpere skjøt fantastisk på stående og traff fem ganger på mellom 20 og 22 sekunder. Svendsen bommet fire ganger da han skjøt om gullet, og dermed forsvant de øvrige medaljene også.

– Vi er skuffet og skal være skuffet. Vi presterte under det vi hadde satt oss som mål. Det er tøffest for Emil. Ham er det knallhardt tøft for. Vi må støtte ham utover kvelden. Vi er fire løpere som går og alle om dette, sier Bjørndalen.

Les også: Tarjei Bø: – Jeg har ikke sett Emil så skuffet før

Konge

Han reiser fra Sotsji med to gull. Lørdagens stafett var hans OL-farvel etter at han debuterte i 1994. Det skjer som tidenes mestvinnende vinterolympier.

Han skulle likevel gjerne avsluttet annerledes.

– Jeg ville jo aller helst gitt Emil 20 sekunders ledelse. Da kunne det absolutt sett helt annerledes ut, selv om det bare blir spekulasjoner.

Søndag får Bjørndalen en innholdsrik dag. Da skal han møte styret i Den internasjonale olympiske komité (IOK) der han nylig ble innvalgt som utøvermedlem.

På avslutningsseremonien bærer han det norske flagget før han avlegger OL-eden og formelt tas opp som IOK-medlem.

Personvernpolicy