Tarjei Bø: – Jeg har ikke sett Emil så skuffet før

GULLET GLAPP: Emil Hegle Svendsen taklet ikke presset på den avgjørende skytingen under herrenes skiskytterstafett. Foto: NTB scanpix
GULLET GLAPP: Emil Hegle Svendsen taklet ikke presset på den avgjørende skytingen under herrenes skiskytterstafett. Foto: NTB scanpix

Emil Hegle Svendsen pådro seg strafferunde på siste skyting, og Norge ble uten medalje på skiskyttersprinten i OL lørdag. Russland gikk inn til gull.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge ledet ved hver veksling, men Svendsen hadde følge av Russland, Tyskland og Østerrike da han stilte seg på standplass for å skyte om gullet på stående.

Han bommet fire ganger og måtte dermed gå strafferunde.

Da var veien åpen for Russland som gikk inn til gull, mens det ble tysk sølv og østerriksk bronse.

En tydelig skuffet Svendsen måtte trøstes av lagkameratene i målområdet etter mareritt-skytingen.

– Jeg har ikke sett ham så langt nede rett etter løp noen gang. Han var veldig skuffet etter de første løpene her i OL også, men det var en annen grunn - ski og sånne ting når han føler han har gått gode løp. I dag sitter han igjen med en følelse av å ha gjort et dårlig løp. Den følelsen er dårligere, sier Tarjei Bø til NRK.

Slet i sporet

SKUFFET: Emil Hegle Svendsen var tydelig skuffet etter herrenes skiskytterstafett. Foto: NTB scanpixSKUFFET: Emil Hegle Svendsen var tydelig skuffet etter herrenes skiskytterstafett. Foto: NTB scanpix

Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen bommet bare en gang til sammen på de tre første etappene.

Svendsen brukte ett ekstraskudd på liggende før det gikk galt på stående.

Bø-brødrene gikk best på det norske laget lørdag. Bjørndalen slet i sporet i sitt aller siste internasjonale mesterskapsrenn og mistet 22 sekunders forsprang fra siste skyting til veksling med Svendsen.

Han kunne blitt den første med ni gull i olympiske vinterleker, men ble i stedet uten medalje i et OL som likevel ble fantastisk for både Bjørndalen og Svendsen.

– Det er en fryktelig situasjon der og da, men vi er et lag. Det var høyt nivå i dag, og da tåler vi ikke miss. Men er det noen som klarer dette, så er det Emil. Han kommer sterkere tilbake. Vi står her som et lag, sa Bjørndalen til TV 2 etter stafetten.

– Veldig fornøyd

Tarjei Bø innledet forsiktig og kom inn til liggende skyting som nummer ni. Han tok seg god tid på å treffe med alle fem skudd og gikk ut åtte sekunder etter ledende Sverige, men så skrudde han opp farten i sporet, og etter å ha skutt en perfekt stående serie på bare 20 sekunder var han i ledelse.

– Jeg er veldig fornøyd med etappen min, men enda mer fornøyd med etappen til Johannes. Han er 20 år og uredd, sa Tarjei Bø til NTB.

Tarjei sendte lillebroren ut på 2. etappe 10 sekunder foran Tyskland.

GULL: Russland imponerte under herrenes skiskytterstafett og gikk inn til gull. Foto: NTB scanpixGULL: Russland imponerte under herrenes skiskytterstafett og gikk inn til gull. Foto: NTB scanpix

20-åringen tapte i sporet til de beste, og da han måtte bruke ett ekstraskudd på liggende gikk tyske Daniel Böhm ut i tet. På stående gjorde Bø det like bra som storebroren, skjøt fullt hus på 22 sekunder og gikk ut først. Ved veksling var Tyskland 20 sekunder bak.

– I dag gikk jeg for både lagkompiser og fedreland, sa Johannes Thingnes Bø, som var svært lettet etter sin sterke etappe.

Tapte i sporet

Bjørndalen skjøt feilfritt på liggende og var 22 sekunder foran nærmeste rival. Han tapte litt i sporet, men også han skjøt en forrykende stående serie. Det tok 20 sekunder å treffe fem ganger, og forspranget var gjenopprettet.

41-årige Bjørndalen fikk det tungt i sporet mot slutten av etappen, og ved veksling var Tyskland bare to sekunder bak.

Svendsen hadde med seg tyske Simon Schempp og russiske Anton Sjipulin inn til liggende skyting. Der trengte alle tre ett ekstraskudd. Dermed gikk de samlet ut igjen, men fikk Østerrike opp til seg.

Fire lag skjøt om medaljene på siste stående, og det var Svendsen som ikke mestret presset denne gang.

Personvernpolicy