Steira truer med å slutte

Kristin Størmer Steira smilte bredt etter bronseløpet sitt lørdag. (Foto: Heiko Junge, NTB scanpix)
Kristin Størmer Steira smilte bredt etter bronseløpet sitt lørdag. (Foto: Heiko Junge, NTB scanpix)

I det som kan ha vært Kristin Størmer Steiras aller siste mesterskapsløp kom endelige den individuelle OL-medaljen hun manglet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bronsen bak Marit Bjørgen og Therese Johaug smakte som gull.

Tidligere er det blitt fire 4.-plasser i OL og to i VM.

Da var det ikke rart at følelsene fikk fritt spillerom da hun møtte foreldrene bak målområdet etter løpet. Ventetiden har vært lang.

– De er akkurat like stolte av meg om jeg blir nummer fire, ti eller tre. De støtter meg alltid. For dem er jeg den beste uansett. Jeg vet hvor mye de unner meg dette. Det var vanskelig å holde tårene tilbake da jeg møtte dem, sa hun.

Motivasjon

32-åringen var nær ved å gi seg etter 2011-sesongen og VM i Oslo. Da slet hun med å finne gnisten.

– Da ble det litt tyngre å motivere seg til en ny sesong. Det var ingen mesterskap, og jeg hadde vært skadet. Jeg lurte på om denne kroppen hadde lyst til å drive med toppidrett lenger. Motivasjonen har vært bra nå, men det er også veldig mye annet jeg har lyst til å drive med.

– Hva nå?

– Nå tenker jeg at jeg skal nyte denne dagen. Vi skal ikke hjem før på mandag. Nå skal vi være flinke til å feire oss selv og nyte dette. Så får vi se etter Lahti, Holmenkollen og Falun hva som skjer, sa Steira og lot svaret om framtida henge litt i lufta.

– Far din har ordnet seg med hus til VM i Lahti?

– Ja, jeg hørte det. «No pressure», lissom.

Overtale

Det er mange som ønsker seg Steira med videre på laget.

– Vi får prøve å overtale henne til å bli med VM i Falun neste år, sa Therese Johaug.

Landslagstrener Egil Kristiansen var heller ikke innstilt på å gi slipp på Steira riktig ennå.

– Først må vi få OL litt på avstand, men så kommer jeg til å ta en prat med henne, sa Kristiansen.

Johaug var den som sørget for den lille fartsøkningen som gjorde at Steira måtte slippe. Bronsen var likevel aldri truet. På oppløpet tok Tana-jenta seg tid til å vinke til publikum.

Vinket

– Da toget gikk, og jeg ikke klarte det, så tenkte jeg bare at jeg skulle ta meg tid til å nyte de siste 500 meterne. Det var en veldig god følelse. Det var godt å se på oppløpet at to gode venninner og treningskompiser står i målområdet og gliser. Det var godt å se.

Steira har slitt med tankene etter at hun mislyktes totalt på OLs åpningsdistanse, som var 15 kilometer skiathlon. Da ble hun distansert med over to minutter og endte på 23.-plass. Det løpet gjorde at hun heller ikke fikk gå stafett.

– Det har vært mange tanker opp og ned. Noen dager har jeg hatt troen, andre dager har jeg ikke hatt det, men jeg hadde troen da jeg stilte på startstrek i dag.

Og det ga henne en av mest fortjente medaljene som er utdelt under Sotsji-OL.

Personvernpolicy