Følg lørdagens slalåmrenn her

STJERNESKUDD: Henrik Kristoffersen er en av tre nordmenn som skal delta i OL-slalåmen lørdag. Foto: NTB scanpix
STJERNESKUDD: Henrik Kristoffersen er en av tre nordmenn som skal delta i OL-slalåmen lørdag. Foto: NTB scanpix

Henrik Kristoffersen kjørte seg opp til bronse etter skuffende 1.omgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

* 19 år gamle Henrik Kristoffersen har vunnet bronse!

* Henrik Kristoffersen gjennomfører en fantastisk andreomgang og kjører inn til en foreløpig ledelse. Unggutten starter godt og følger opp nedover i løypa. I mål er Kristoffersen 0,61 sekunder foran Zampa.

* Leif Kristian Haugen får det ikke helt til. Haugen kjører i mål 0,93 sekunder bak Zapma og ligger på en foreløpig fjerdeplass.

* Sebastian Foss Solevåg først ut av nordmennene i andreomgang. Foss Solevåg gjennomfører et greit renn og kjører inn til en foreløpig andreplass 83 sekunder bak Adam Zampa.

Kristoffersen fikk det ikke til selv om han hadde et tidlig startnummer og dermed relativt gunstige forhold. Han tapte hele 1,79 sekund til Matt og er akkurat inne blant de 15 beste etter første omgang.

– Jeg kjørte bare veldig dårlig på ski, sa en skuffet Kristoffersen til norsk presse.

– Jeg gjorde for mange feil som kostet tid. Forholdene er ikke bra, men ikke helt ræva heller. Jeg er langt bak, men det er en omgang til, sa han til TV 2.

Mario Matt kjørte som tredje startende inn til 46,70, og det holder til klar ledelse etter første omgang. Han er 0,45 sekund foran svenske André Myhrer, som var aller første startende.

Svenske Mattias Hargin hadde startnummer 2 og deler tredjeplassen Stefano Gross, som var 17. mann utfor og viste at det gikk an å kjøre fort også med høyere startnummer.

Alle de norske kom til mål i første omgang. Leif Kristian Haugen er 2,13 sekunder bak Matt, mens Sebastian Foss Solevåg tapte 2,38 sekunder til lederen.

Kristoffersen var ikke eneste medaljekandidat som fikk problemer. Østerrikes største gullhåp Marcel Hirscher tapte 1,28 sekund til Matt.

Felix Neureuther, som har fått mye oppmerksomhet for sitt biluhell på veien til Sotsji, er på 7.-plass 0,87 sekund bak ledere.

Følg dagens slalåm i livefeeden under.

Personvernpolicy