Bjørndalen flaggbærer under avslutningsseremonien

Ole Einar Bjørndalen er tidenes mestvinnende vinterolympier.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Ole Einar Bjørndalen er tidenes mestvinnende vinterolympier. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ole Einar Bjørndalen, tidenes mestvinnende vinterolympier, har fått oppdraget med å bære det norske flagget under søndagens avslutningsseremoni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjørndalen avslutter sin olympiske karriere med herrestafetten lørdag.

– Det er en stor ære å bli spurt om å bære flagget. Siden dette er mitt siste OL blir det helt spesielt å avslutte OL-karrieren med å bære flagget foran den norske troppen. Jeg har vært stolt av å få representere Norge i seks OL og har utrolig mange gode minner som norsk OL-deltaker. Det blir nok både vemodig og flott å avslutte OL-karrieren på denne måten, sier Ole Einar Bjørndalen.

Takket nei

Skiskytterlegenden ble torsdag valgt inn i IOKs utøverkomité. Bjørndalen ble også spurt om å være flaggbærer under åpningsseremonien, men det passet dårlig med konkurranseopplegget for Simostranda-utøveren. Alpinisten Aksel Lund Svindal bar i stedet det norske flagget.

Les også: Bjørndalen valgt inn i IOK

– Den norske OL-troppen hadde en flott representant i Aksel Lund Svindal som flaggbærer under innmarsjen. Dette flotte OL, sett med norske øyne, blir avsluttet med Ole Einar Bjørndalen som flaggbærer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han har gjennomført et eventyr av et OL sammen med laget sitt, og i tillegg avslutter han en rekordlang olympisk karriere som utøverrepresentant i IOK, valgt av verdens fremste idrettsutøvere til å være deres stemme i IOK. Ole Einar er en uendelig god representant for norsk toppidrett, og det blir en ære å gå bak ham på avslutningsseremonien, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.