Løfshus kritisk til Røthes OL-exit

KRITISK: Torsdag satt Sjur Røthe seg på flyet hjem til Norge etter å ha fått beskjed om at han ikke får gå femmila i OL. Langrennssjef Vidar Løfshus liker ikke hvordan Røthe tok vrakingen. Foto: NTB scanpix
KRITISK: Torsdag satt Sjur Røthe seg på flyet hjem til Norge etter å ha fått beskjed om at han ikke får gå femmila i OL. Langrennssjef Vidar Løfshus liker ikke hvordan Røthe tok vrakingen. Foto: NTB scanpix

Landslagssjef Vidar Løfshus varsler etterspill etter at Sjur Røthe reiste hjem fra Sotsji-OL i sinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Sjur Røthe fikk beskjed om at han ikke ble tatt ut til å gå søndagens femmil i OL, ble han så forbannet at han satt seg på første fly hjem til Norge.

Landslagstrener Trond Nystad forteller at Røthe i utgangspunktet var satt opp som reserve på femmila, men at 25-åringen ikke var mentalt forberedt på å bli værende i Sotsji.

Bakgrunn: Rasende Røthe forlot Sotsji etter vraking

– Ugunstig og ikke artig

Nå varsler landslagssjef Vidar Løfshus at saken vil få etterspill.

– Vi må ta med oss dette inn i evalueringen, sier han til Adressa.

REISTE HJEM: En skuffet Sjur Røthe reiste hjem fra Sotsji torsdag. Foto: NTB scanpixREISTE HJEM: En skuffet Sjur Røthe reiste hjem fra Sotsji torsdag. Foto: NTB scanpix

Løfshus forteller at det ikke er gunstig at Røthe har reist hjem, men at landslaget ikke kan nekte en utøver å reise hjem om han ønsker det selv.

Han mener det ville blitt utholdelig å holde på en utøver som er umotivert.

– Vi skal stå sammen som et lag. Dette er ikke gunstig og ikke artig, men det er et valg Sjur har tatt, sier han til Adressa.

Les også: Disse skal gå femmila for Norge

– Jeg skjønner ham veldig godt

Chris Jespersen, Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby var selvskrevne på laget som skal gå søndagens femmil. Tord Asle Gjerdalen ble veid opp mot Røthe og fikk den siste plassen.

Gjerdalen skjønner at lagkameraten ble skuffet over uttaket.

– Jeg skjønner ham veldig godt. Jeg skulle virkelig ønske at vi hadde fem plasser på denne femmila, sa 30-åringen på en pressekonferanse fredag.

At Røthe ikke er tilgjengelig på femmila kan det, ved sykdom eller andre frafall fra en av de fire utvalgte, føre til at kvoten for antall utøvere ikke blir fylt opp.

– Det er litt dårlig, selvfølgelig, sa Nystad.

Personvernpolicy