Glamorøs OL-smak for Gjersem

Anne Line Gjersem innrømmet at hun var sliten etter den første konkurransen i kunstløp under OL i Sotsji. (Foto: Heiko Junge, NTB scanpix)
Anne Line Gjersem innrømmet at hun var sliten etter den første konkurransen i kunstløp under OL i Sotsji. (Foto: Heiko Junge, NTB scanpix)

Anne Line Gjersem fullførte annen etappe av OL-drømmen. Hun havnet langt bak de beste, men var stolt etterpå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-åringen kom til intervjusonen tidlig. Hun startet som nummer fem torsdag.

Gjersem var en del av en av vinter-OLs aller mest sette og mest glamorøse øvelser.

– Jeg var like nervøs nå som jeg var under kortprogrammet. Man kjenner på at man deltar i et så stort mesterskap. Jeg bommet på piruetten tidlig programmet, noe som var veldig synd. Men jeg måtte bare kjempe videre, sa Gjersem til NTB.

Så vidt

Onsdag kom den norske jenta seg videre fra kortprogrammet som siste løper.

Det var med et nødskrik og noen tidelers margin.

En svensk deltaker mislyktes helt i sitt forsøk, og dermed hadde Gjersem de nødvendige seks løperne bak seg. Dermed fikk hun gå torsdagens friløp.

– Det jeg må jobbe med er å få større fart i programmet mitt. Jeg må også utvikle det programmet jeg har. Jeg var nok litt sliten etter onsdagens konkurranse, noe som kan ha gjort meg litt matt i beina. Det slår ut når man hopper, sa Gjersem etter torsdagens konkurranse.

Starter på studier

Hun ble den første norske deltaker OL-kunstløp siden 1964.

– Det viktigste jeg tar med meg herfra er det å konkurrere foran et stort publikum. Det har vært viktig for meg å lære hvordan man fokuserer når mange ser på. Jeg skal bare satse videre mot neste OL, sa Gjersem.

Kunstløperen forteller at hun vil fortsette med treningen i Malmö i Sverige, hvor hun fra sommeren av også skal bli deltidsstudent.

– Jeg skal fortsette med treningen i Sverige, men skal også starte å studere på deltid.

– Jeg er sikker på at det ikke blir noe problem for meg å kombinere kunstløp og studier, sa 20-åringen.

Personvernpolicy