Meny

Northug og Hattestad blir slaktet av landslagssjefen

KRITISERES: Petter Northug og Ola Vigen Hattestad blir slaktet for sin innsats under onsdagens lagsprint. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske langrennsgutta får stryk av landslagstrener Vidar Løfshus.

Under herrenes lagsprint onsdag havnet sprintverdensmester Ola Vigen Hattestad og Petter Northug på en skuffende fjerdeplass.

Det var Finland som stakk av med seieren i det som var en høydramatisk finale.

Til Dagbladet sier landslagssjef Vidar Løfshus at han er alt annet enn fornøyd med nordmennenes innsats.

– De må gå som et lag, og hadde de gjort det hadde de klart den bronsen der, sier Løfshus som mener de norske gutta var for lite offensive og la seg for langt bak i køen.

Les også: – Dette smakte jævlig godt

– Ikke fornøyde

De norske langrennsgutta har ikke levd opp til forventningene under mesterskapet. Den eneste som har fått med seg en gullmedalje er Hattestad som imponerte under den individuelle sprinten.

IKKE FORNØYD: Landslagssjef Vidar Løfshus er ikke fornøyd med guttas innsats i teamsprinten onsdag. Foto: NTB scanpixIKKE FORNØYD: Landslagssjef Vidar Løfshus er ikke fornøyd med guttas innsats i teamsprinten onsdag. Foto: NTB scanpix

Det mener Løfshus ikke er godt nok.

– Vi kommer jo hit for å ta medaljer. Vi har vært så gode i hele år og vi har vært på første- eller andreplass i alle rennene, så da er vi jo ikke fornøyde når vi ender utenfor pallen her i dag, sier Løfshus til Dagbladet.

Han presiserer at Norge ikke samler på fjerdeplasser.

Les også: Finsk sjokkseier i lagsprinten

– Selvfølgelig er jeg skuffet

Etter onsdagens sprint innrømmet Hattestad at det var skuffende å ikke gå inn til medalje. 

– Selvfølgelig er jeg skuffet, jeg hadde håpet å kjempe om medalje, sa Vigen Hattestad.

Overfor NTB bedyrer Hattestad at det ikke hadde noe å si for innsatsen i finalen at han gikk seg stiv i semifinalen.

– Men jeg var nok hakket hvassere da jeg tol gull for en uke siden, sa han.

Under sprintfinalen ble det dramatisk sett med norske øyne da Petter Northug plutselig brakk staven i det han skulle passere feltet på sin første etappe.

Les også: Gull til Norge i kvinnenes lagsprint

Jubel for kvinnene

Mens de norske gutta skuffet i langrennsporet, var det livligere hos kvinnene der Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen sikret norsk gull i kvinnenes lagsprint.

Østberg og Bjørgen jobbet tidlig til seg en god luke til de andre konkurrentene, og finalen endte som en ren, norsk maktdemonstrasjon.

Etter mye snakk om dårlige ski under OL, benyttet Bjørgen muligheten til å hylle smørerene som onsdag hadde gjort sitt for å sikre norsk medalje.

– Jeg følte meg veldig bra. Gutta i bua har stått på natt og dag. Jeg er utrolig takknemlig for jobben de har gjort. Det er vondt å se all kritikken de har fått. Jeg vet at de jobber døgnet rundt, og fem-seks timer lengre enn andre team, sa hun.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus