Meny

– Jeg har svelget unna tårer i hele dag

Emil Hegle Svendsen med OL-gullet han vant tirsdag. (Foto: Jon Eeg, NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Emil Hegle Svendsen (28) fikk den norske OL-troppen på gullkurs igjen.

Noen timer etter triumfen kjempet han med følelsene under medaljeseremonien.

– Jeg har svelget unna tårer i hele dag. Det slår ekstra hardt fordi vi har slitt så mye den siste uka og fordi formen ikke har vært helt på topp, fortalte Svendsen til NTB etter å ha blitt påsatt gullmedaljen i et forferdelig regnvær.

– Nå bryr jeg meg ingenting om rutinene mine. Nå skal jeg opp til leiren og feire med kake sammen med langrennsgjengen, sa han.

Trønderen nektet Martin Fourcade franskmannens tredje tittel under krevende forhold i Roza Khutor. Det måtte framkalles et målfoto etter at Svendsen var litt for sikker oppunder mål.

Broren skalv

Svendsens storebror Morten er smøresjef for skiskytterne. Han har hatt det tungt de siste dagene, da de norske skiene ikke har fungert optimalt. Tirsdag var de to brødrene omtrent like lettet.

– Vi har prøvd å holde følelsene på avstand og ha et profesjonelt forhold. Det var veldig spesielt å få en klem av ham i dag, for jeg kjente at han skalv, sa Svendsen.

Også 28-åringens TV 2-kjæreste Samantha Skogrand har fått merke skiskytterens gullbragd. Hun ble droppet som TV-kanalens sportsanker tirsdag kveld.

– Jeg har ikke snakket med henne, men jeg har fått noen sms-er. Jeg bare ler av det. Det er vel greit nok for henne at det ble slik, sa Svendsen.

Gullrush

Det var Emil Hegle Svendsens tredje OL-gull. Han vant to for fire år siden også.

I tillegg står 28-åringen med hele elleve VM-gull. Skiskyting har VM hvert år (med unntak av OL-vinterne), men prestasjonen er likevel sylskarp.

Tiril Eckhoff hadde også en stor tirsdag. Hun fikk overrakt sin bronsemedalje fra mandagens fellesstart. Onsdag skal de to medaljevinnerne gå blandet stafett sammen med Tora Berger og Ole Einar Bjørndalen.

– Jeg skal legge meg ved to-tre-tiden, ettersom jeg opererer med norske tider. Det har jeg gjort under hele mesterskapet, og det kommer jeg også til å gjøre i dag. Vi får se hvordan kroppen føles før konkurransen i morgen, sa Svendsen på spørsmål om hvordan gullfeiringen ville foregå.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus