Meny

Blake: – Jeg forstår ikke Solskjærs plan

Ole Gunnar Solskjær høster kritikk for sin ledelse av Cardiff fra Nathan Blake, som spilte for klubben på 90-tallet. (Foto: Gareth Everett / Huw Evans Picture Agency / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere Cardiff-spilleren Nathan Blake (42) er kritisk til det Ole Gunnar Solskjær har oppnådd etter halvannen måned som manager for Premier League-klubben.

Nathan Blake spilte over 100 kamper for Cardiff tidlig på 90-tallet og var en av Cardiff-fansens best likte spillere. Han er bekymret over det han ser av Cardiff under Ole Gunnar Solskjærs ledelse. At laget røk ut av FA-cupen med 1-2 for mesterskapsserieklubben Wigan søndag, fikk begeret til å renne over for 42-åringen.

– Jeg er bekymret for situasjonen i Cardiff. Jeg vet at dette var en cupkamp og at en trener liker å rotere på laget, men for meg virker det som om Solskjær ikke vet hva hans beste ellever er, skriver Blake i en kommentar hos Wales Online.

– Det er ingen plan over det, det er ikke noe mønster. Hvordan i all verden skal man klare å ta de poengene man trenger?, spør han.

Mye rotasjon

Solskjær har siden ankomsten til Premier League-klubben i starten av januar ledet Cardiff til tre seirer på ni kamper, hvor to av dem var i FA-cupen. Nordmannen har rotert mye på laget. Det skremmer Blake.

– Jeg har mistet tellingen over hvor mange spillere Solskjær har brukt siden ankomsten og antall taktikker han har benyttet seg av. Han må starte å velge de samme spillerne uansett hvem man spiller mot, skriver den tidligere Cardiff-spilleren.

– De managerne som har reddet lag fra nedrykk, er de som har valgt seg ut en kjerne på omtrent 16 spillere, som deretter har fått spille regelmessig.

Dårlig tid

Mats Møller Dæhli, Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem er av dem som har fått prøve seg i Solskjærs Cardiff. Blake mener heller ikke at dette var et smart trekk.

– Spillerne Malky Mackay (forrige manager) hentet, nordmennene og de andre som Solskjær har hentet til klubben gir ingen samstemthet, ikke noe samhold. Hvis dette ikke endres raskt, vil Cardiff rykke ned, skriver Blake.

Cardiff ligger for øyeblikket som nummer 19 i Premier League. Bare to poeng skiller ned til tabelljumbo Fulham. I de neste kampene venter Hull (h), Tottenham (b) og Fulham (h).

– De kommende kampene kan bli noen av de viktigste i klubbens historie, og jeg håper Solskjær og hans menn kan snu trenden. Dessverre er ikke håp alltid nok, skriver 42 år gamle Blake.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus