Meny

Norske smørere med gjennombrudd:

– Har stort sett funnet ut av problemet

DÅRLIGE SKI: Skiskytternes smøresjef Morten Hegle Svendsen at de har funnet ut hvorfor nordmennene har hatt dårlige ski. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skiskytternes smøreteam kan ha funnet ut av hvorfor nordmennene har hatt dårlige ski under OL.

Så langt i OL har både langrennsløpere og skiskyttere klaget på dårlige ski.

Men etter at skiskyteren Tiril Eckhoff gikk inn til en sensasjonell bronse på fellesstart tror skiskytternes smøresjef Morten Hegle Svendsen at de har funnet ut hvorfor nordmennene har hatt dårlige ski.

– Ja, jeg føler vi at vi stort sett har funnet ut av problemet. Jeg skal ikke gå ut med hva vi har gjort. Men det var mange bekker små som gjorde en stor å. Det var flere små detaljer vi rettet på, sier Hegle Svendsen til VG.

Han mener gjennombruddet kom etter flere dager med testing.

– Nå er jeg lykkelig og glad igjen, og alle er lettet, sier Hegle Svendsen.

Smøresjefen ønsker ikke å gå i detalj på hva som gjorde at de fant ut av problemet.

Les også: Swix-eier Johan H. Andresen: – Må spørre oss om råd

– Alle er lettet

Etter at de norske skijentene gikk inn til en skuffende femteplass på stafetten var TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset klar på at de norske jentene hadde mye dårligere utstyr enn de øvrige nasjonene.

SKI: Smøresjef Knut Nystad har ikke vært fornøyd med skiene de norske langrennsløperne har gått med. Foto: NTB scanpixSKI: Smøresjef Knut Nystad har ikke vært fornøyd med skiene de norske langrennsløperne har gått med. Foto: NTB scanpix

– Jentene har helt pillråtne ski. Vi har bommet mye før, og vi har hatt fantastiske ski før, men jeg tror aldri jeg har sett vi har bommet så mye noen gang. For jentene er ikke så dårlige, sa Hjelmeset.

Heller ikke smøresjef Knut Nystad var fornøyd.

– Dette er en tragedie. Vi gjør vår jobb så godt vi kan. Vi har lyst til at Norge skal stå på toppen. Vi har prøvd vårt beste, men det var helt elendig. Jeg må bare beklage, sa Nystad til TV 2.

Les også: Norsk fiasko i kvinnestafetten

– Finnes ting vi ikke har fått

Knut Nystad hevdet mandag at Norges konkurrenter har fått andre og bedre produkter, enn det de selv har fått tilgang til.

– Vi har fått bekreftet fra leverandører at det finnes ting vi ikke har fått. Jeg skulle ønske at jeg hadde det beste produktet. Gjerne det svenskene har. Det ryktes at enkelte fabrikanten favoriserer enkelte land. Vi har hørt de ryktene fra to leverandører, sa han til TV 2.

Han uttalte videre at Norge kan ha blitt «valgt bort» er at produsentene ser på Norge sin posisjon som for dominerende og at de ønsket andre vinnere.

Les også: Tiril Eckhoff vurderte å stå over - vant sensasjonell OL-bronse

– Spør oss om råd

Swix-eier Johan H. Andersen kjøper ikke argumentene fra Nystad.

– Vi har stor tro på at de norske løperne ikke har fått vist hva de er gode for, men fordi vi ikke har tilgang på de tester landslagene selv gjør, er dette umulig å svare kategorisk på, sier Johan H. Andresen til ABC Nyheter, og legger til:

– Det er også vanskelig å si uten å se testene hvilke andre faktorer, i kombinasjon med smøringen, som kan ha påvirket feste og/eller glid. Når vi ikke har tilgang til landslagenes tester, er vi avhengig av at de spør oss om råd, sier Andresen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus