Meny

Løseth-søstrene inspirert av lagvenninnene

Søstrene Mona (til v.) og Nina Løseth er på plass i Roza Khutor før de tekniske øvelsene i OL. De er imponert over det landslagsvenninnene har fått til tidligere i Sotsji-lekene. (Foto: Lise Åserud, NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søstrene Nina og Mona Løseth gleder seg til å komme i gang med Sotsji-OL. Lagvenninnenes prestasjoner gir dem stor inspirasjon.

Både Lotte Smiseth Sejersted og Ragnhild Mowinckel har imponert stort tidligere i lekene. De kjørte ned til hver sin sjetteplass i henholdsvis utfor og superkombinasjon.

– Det var kult å se hvordan de gikk inn i rennene med null respekt i sitt første OL, sier Nina (24) til NTB.

Lillesøster Mona (22) er også imponert.

– Det er helt supert. Begge leverer omtrent karrierebeste. Lotte har en femteplass fra før, men nå var hun så nærme seierspallen. Det er klart det er motiverende å se at hele laget er på gang, mener hun.

Norge er i ferd med å få et skikkelig lag også på kvinnesiden i alpint.

– Vi gjør det bra i alle disipliner, og det er kult, sier Nina.

Les også : Putin lo av Norges medaljemål

Skadeplaget

Mens Mona er med i sitt annet OL, er Nina debutant. Begge har slitt med skader i løpet av karrieren, men denne vinteren har de holdt seg friske. Nina Løseth har levert en solid sesong med blant annet en femteplass i slalåm og flere topp ti-plasseringer.

– Det har vært min beste sesong noensinne, sier 24-åringen.

For noen år siden pådro Mona seg to beinbrudd i løpet av under et år, men nå er hun på gang igjen. Hun har begynt å plukke poeng i verdenscupen.

– Det begynner å komme seg nå, men det har vært lang vei tilbake. Det har vært mange tøffe dager, men nå ser jeg bare framover, sier hun.

Les også: Aksel Lund Svindal forlater Sotsji

OL-følelse

De ankom OL-fjellene sist fredag og stiller til start i tirsdagens storslalåm.

– Det er deilig å være på plass. Vi har sittet hjemme og fulgt med, og vi har følt oss som tilskuere. Det er godt å være her og kjenne på stemningen. Jeg fikk også tatt på gullmedaljen til Kjetil Jansrud i dag. Det er det første OL-gullet jeg har tatt på, sier Nina Løseth.

For henne er fredagens slalåm det viktigste rennet i Sotsji-lekene.

– Det er i slalåm jeg legger størst press på meg selv. I storslalåm forventer jeg ikke så mye, men et avslappet forhold til det kan være en fordel, mener hun.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus