Meny

Stjerneskuddet grugleder seg til OL-slalåmen

Henrik Kristoffersen er det nye stjerneskuddet i norsk alpinsport. Han er klar for innsats i de to siste OL-rennene. (Foto: Lise Åserud, NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henrik Kristoffersen (19) omtales som Norges nye alpinstjerne. Rælingen-gutten innrømmer at han er spent før slalåmrennet i Sotsji-OL.

Kristoffersen har fått sitt store gjennombrudd i bakken denne sesongen. Høydepunktet var slalåmseieren i Schladming for snaut tre uker siden.

Det gjør at forventningene er store til unggutten i Sotsji-lekene. Det bryr Kristoffersen seg lite om.

– Jeg gir litt blanke i hva andre måtte mene og si. Det som betyr noe, er meningen min og til de andre som står nærmest meg. Resten spiller ingen rolle, sier Kristoffersen til NTB.

Les også: – Ikke redd for dårlige ski

Stor sesong

Han legger likevel ikke skjul på at OL-slalåmen lørdag blir en spesiell opplevelse.

– Jeg grugleder meg. Jeg tenker ikke så mye på rennet foreløpig, men jeg kan ikke stå her og si at det ikke har betydning. Slik som sesongen har vært, blir det for dumt, forteller 19-åringen.

Foruten Schladming-triumfen har han i tillegg en annenplass og to tredjeplasser i verdenscupen i vinter.

Les også: Tiril Eckhoff med sensasjonell OL-bronse

OL-debutant

Han ankom Russland sist fredag og har funnet seg godt til rette i OL-fjellene. Mange har hatt Sotsji-lekene som sitt store mål, men for Kristoffersen har ikke det vært viktigst denne sesongen.

– Jeg har ikke tenkt så mye på OL før jeg kom hit. Jeg har konsentrert meg mer om verdenscupen, sier han.

OL-debuten hans kommer i storslalåmen onsdag. En niendeplass fra Val d'Isère i midten av desember er hans beste plassering i disiplinen.

– Jeg har ikke så store forventninger til plasseringer, men jeg forventer å kjøre bra på ski. Så tar jeg plasseringen som det kommer, sier Kristoffersen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus