Meny

Graabak danket ut Kokslien

Mikko Kokslien må gi plassen sin til Jørgen Graabak før tirsdagens kombinertrenn i OL. (Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trønderen Jørgen Graabak stakk av med den siste plassen på det norske kombinertlaget til tirsdagens individuelle OL-konkurranse med renn i storbakken.

Plassene til Magnus Krog, Magnus Moan og Håvard Klemetsen var det liten tvil om. Krog tok bronse i den første OL-konkurransen i Sotsji, da det ble hoppet i normalbakken. Da ble Moan nummer fem og Klemetsen nummer ti.

Mikko Kokslien, som har vært Norges beste og jevneste kombinertutøver de siste sesongene, ble dårligste norske med 13.-plass i det første rennet. Han får ikke være med tirsdag.

– Hvorfor ble Kokslien vraket?

– Det er fordi Graabak har vært bedre enn Mikko på trening i storbakken. Han har vist seg fram, og langrennsmessig rangerer jeg de to som ganske like. Graabak har utnyttet muligheten sin, mens Mikko ikke har fått ut potensialet sitt her nede, sa landslagstrener Kristian Hammer til NTB.

– Kokslien kunne ha tatt medalje tirsdag?

– Ja, men det kan også Graabak. Vi har fem ganske jevngode utøvere, og uttaket var ikke enkelt, men denne gangen var det Graabak sin tur, sa Hammer.

Det var Kokslien som først bekreftet laguttaket via Twitter.

– Konkurrerer ikke i morgen. Det er et hardt slag, men jeg vil fortsette å kjempe. Ønsker laget lykke til. Jeg har en god følelse, skrev han mandag ettermiddag.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus