Meny

Skiskyting: 12,5 km fellesstart, kvinner

Tiril Eckhoff vurderte å stå over - vant sensasjonell OL-bronse

Tiril Eckhoff tok sensasjonelt bronse på kvinnenes fellesstart i skiskyting. (Foto: Lise Åserud, NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske jenta overrasket alle og sikret Norge bronse på kvinnenes fellesstart i skiskyting.

Det var knyttet store forventninger til Tora Berger (32) under mandagens fellesstart i skiskyting for kvinner.

Men da 32-åringen falt tidlig i løpet reddet Tiril Eckhoff dagen for Norge.

– Dette var en skrell! Hvem hadde trodd dette? Jeg hadde aldri trodd det. Jeg reiste hit og var skikkelig sliten. At jeg tar bronse, det er rått. Jeg tenkte at jeg måtte stå i bakken og at jeg tok henne (Stehle) på slutten. Jeg var sikker i spurten, sa Eckhoff til TV 2 etter løpet.

Les også: Flatland: – En festdag for Tiril

– Vurderte å stå over

Eckhoff spurtslo den tidligere langrennsløperen Evi Sachenbacher-Stehle i kampen om bronse etter å ha nøyd seg med en strafferunde. Tyskeren skjøt fullt hus, men greide likevel ikke å ta medalje.

– I den siste bakken måtte jeg bare henge med, for jeg visste at jeg kunne ta henne, sa 23-åringen til TV 2. Hun endte 27,3 sekunder bak vinneren.

Den norske 23-åringen hadde en tredjeplass som karrierebeste før rennet. En tydelig rørt Eckhoff uttalte følgende etter bragden.

– Jeg er så rørt. Jeg er en «sippe-dukke», sa Eckhoff.

Foran et samlet norsk pressekorps innrømmet 23-åringen at hun vurderte å stå over rennet grunnet tette nesebor.

– Jeg var litt i tvil om jeg skulle gå. Jeg bestemte meg for å gå i dag tidlig og det er jeg glad for, sa Eckhoff.

Saken fortsetter under bildetREDDET DAGEN: En hoppende glad Tiril Eckhoff på seierspallen etter fantomløpet på kvinnenes fellesstart i skiskyting. Foto: NTB scanpix REDDET DAGEN: En hoppende glad Tiril Eckhoff på seierspallen etter fantomløpet på kvinnenes fellesstart i skiskyting. Foto: NTB scanpix

– Gjorde de det?

I OL debuterte hun med 18.-plass på sprinten 9. februar. Deretter ble det 24.-plass i jaktstarten og en ny 18.-plass på normaldistansen.

Mandag kom den etterlengtede medaljen med både kong Harald og dronning Sonja på plass.

Det kunne nesten virke som de ikke trodde det de så da Eckhoff sikret bronsen. Kongeparet jublet på tribunen.

FORNØYD: Kong Harald var tydelig fornøyd med at Tiril Eckhoff sikret Norge en bronse på kvinnenes fellesstart i skiskyting. Foto: NTB scanpix FORNØYD: Kong Harald var tydelig fornøyd med at Tiril Eckhoff sikret Norge en bronse på kvinnenes fellesstart i skiskyting. Foto: NTB scanpix

– Gjorde de det? Jeg trodde nesten heller ikke det jeg så, lo Eckhoff, som studerer til sivilingeniør i Trondheim, men som denne sesongen har tatt permisjon for å satse på fullt på idretten.

Det angret hun ikke mandag.

Domratsjeva vant - igjen

OL-dronningen Darya Domratsjeva tok en overlegen seier etter å ha truffet på 19 av 20 skudd.

27-åringen fra Hviterussland innledet OL med 9.-plass på sprinten, men hun har fulgt opp med imponerende og overlegne seirer på jaktstarten, normaldistansen og fellesstarten.

Hun seiret 20,2 sekunder foran tsjekkiske Gabriela Soukalova, som etter to strake 4.-plasser tok steget opp på seierspallen som sølvvinner.

Domratsjeva er nå den mest suksessrike utøveren fra Hviterussland noensinne, sommer-OL og vinter-OL medregnet, med sine tre gull.

Les også: Berger mistet medaljemuligheten etter fall

Falt i første utforkjøring

Tora Berger fikk sitt løp ødelagt da hun falt i en utforkjøring etter bare to minutter i den bløte og vanskelige snøen. Hun kom sist inn til første skyting, men greide aldri å ta seg inn i rennet igjen.

– Jeg lurer litt på hva som skjedde. Jeg fikk skiene på Selinas (Garparin) ski og holdt på å havne ut i skogen. Jeg prøvde å ta det med ro og glemme det, men det var ikke min dag, sa Berger om fallet i første utforkjøring.

Berger lå som nummer to i feltet da hun mistet kontrollen og forsvant ut i grøfta.

Den norske favoritten endte tilslutt på 15.-plass, hele 1.42 minutt bak Domratsjeva.

Ann Kristin Aafedt Flatland bommet i likhet med Berger to ganger. Hun ble nummer 25.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus