Meny

Ishockey Finland - Norge 6–1

Stortap mot Finland

Keeper Lars Volden slapp inn tre mål etter at han kom inn for Lars Haugen. (Foto: Reuters / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De finske verdensstjernene ble for mye for det norske ishockeylaget. Men Canadas seier over Østerrike gir fortsatt håp for Norge.

Curlinggutta tapte to ganger, de norske skiskytterne skjøt seg bort og langrennsløperne sleit kraftig på påskeføret i det russiske fjellene.

Lite gikk Norges vei i Sotsji på Valentinsdagen - ei heller for Roy Johansens iskrigere.

Landslagssjefen måtte se Finland score to ganger på to minutter tidlig i første periode. Finnene scoret ett til og vant perioden 3–0.

– Etter tre og fire null var det som å se maling tørke. Du sitter bare å venter på at det skal bli ferdig. Det ble lite spennende, var Ole-Eskild Dahlstrøm, mannen med nesten hundre landskamper og nå ishockeyekspert i TV 2, sin oppsummering etter 6–1-tapet.

Norges første kamp mot Canada var preget av god innsats fra alle, og spesielt målvakt Lars Haugen. Men målvakta fra Oslo sleit betydelig mer mot Finland. To av målene i førsteperioden kunne han tatt på en bedre dag, og i andre periode fikk navnebror Volden sjansen.

Les også: Thoresen-mål ikke nok mot Canada

Det hjalp minimalt. Lauri Korpikoski og Olli Jokinen scoret hvert sitt og Finland ledet 5–0. Statistikken viser at Finland skjøt langt oftere enn Norge, som også måltavla bar preg av.

– I dag er det dårligere forsvarsspill enn i den første kampen. Mål preger kamper. Vi blir liggende under 1–0, 2–0 og 3–0, og da er toget gått. Men gutta tåler å gå på noen smeller, det har de vært vant til, sier Geir Hoff i TV 2-studioet.

Patrick Thoresen ville ikke legge skylda på noen alene etter kampen.

– Dette henger sammen, alt henger sammen. Derfor peker vi ikke på noen, sier Patrick Thoresen, ifølge NTB etter et klart tap for Finland.

Godfølelsen

Før siste periode mente TV 2s eksperter, deriblant Jim Marthinsen og Ole-Eskild Dahlstrøm at «det handlet om å få en god følelse» før neste kamp mot Østerrike på søndag.

Og de norske spillerne bør glemme de to første periodene, og heller prøve å gjenskape de siste 20 minuttene fra Finland-kampen. Midtveis i perioden får finske Teemu Selanne en utvisning, og Norge utnytter overtallsperioden.

Per-Åge Skrøder vinner pucken på venstre side foran målgården og med håndleddet vipper han pøcken inn bak den finske målvakta.

Fortsatt håp

Det ble med det ene trøstemålet. Tre minutter før slutt kommer Finland på en hurtig overgang. To mot to skyter den finske løperen, men den norske målvakta må gi en retur. Den plukker Olli Maata opp og med et backhandskudd økte han til 6–2.

Stortap til tross, alt er ikke mørkt. I den andre kampen i Norges gruppe beseiret Canada Østerrike med seks mål, etter blant annet et hattrick av Jeff Carter.

Det er positivt for Norges målforskjell, som kan bli avgjørende for videre spill i turneringen. Torsdag tapte Norge med kun to mål for Canada. Søndag møtes Norge og Østerrike i en avgjørende kamp.

– Jeg tror gutta var innstilt på at de to første kampene ble sånn. Vi gjør en bra kamp i går, men detter sammen i dag. Jeg tror ikke det blir vanskelig å motivere gutta til å skjønne at kampen mot Østerrike blir viktig, sier Jim Marthinsen, målvakta med fire OL bak seg til TV 2.

– Det er den kampen vi må vinne. Det har de vært klar over i en lang periode, sier «Jimmern».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus