Ishockey Canada - Norge: 3–1Thoresen-mål ikke nok

(Foto: AP Photo/NTB Scanpix)

Norge tapte 1-3 for tittelforsvarer Canada i sin første kamp i OL-turneringen i ishockey. Patrick Thoresen scoret målet.

Keeper Lars Haugen hadde ikke spilt kamp siden 8. desember på grunn av skade. Han kom veldig godt fra sitt comeback.

Resultatet er Norges klart beste i OL-sammenheng mot Canada. Før torsdagens kamp var dette de nedslående sifrene: 0-8, 0-10, 1-8 og 2-11.

Russland-proffen Patrick Thoresens 1-2-redusering i overtall skapte spenning i kampen. Målet hans kom bare 22 sekunder ut i siste periode.

Men Canada svarte nesten umiddelbart ved Drew Doughty, og dermed ble det mest å kontrollere inn for tittelforsvareren.

Førsteperioden var ganske jevn med Canada foran 9-8 i skuddstatistikken. Da var det fortsatt målløst.

Styrte

Canadierne tok et markant grep om kampen fra første dropp etter pausen. De pepret Norges mål med avslutninger, og det lå en forløsende favorittscoring luften i Bolsjoj-hallen.

Og den kom ganske fort.

Det tok vel seks minutter av 2. periode før Shea Weber skjøt inn ledermålet. Pucken gikk inn rett over høyre skulder på Haugen.

Jamie Benns 2-0-scoring kom fra samme side, men nærmere det norske buret. 14-2 i skudd til Canada forteller om overtak.

Bedring

I den andre kampen i gruppen vant Finland torsdag 8-4 over Østerrike. Her scoret Michael Grabner (New York Islanders) tre ganger for østerrikerne.

Norge fortsetter turneringen mot Finland fredag. Den kampen går i lillehallen Sjajba vegg i vegg med Bolsjoj-arenaen. Så avsluttes det hele mot Østerrike søndag. Det blir trolig nøkkelkampen for de norske gutta.

En seier der vil gjøre forutsetningene bedre for å nå kvartfinalen. Innsatsen mot Canada bør gi en bra dose selvtillit for nordmennene.

Skuddstatistikken jevnet seg noe ut de siste 20 minuttene.

Viktig

De tre puljevinnerne og den beste toeren går direkte til kvartfinale. De åtte andre lagene spiller om de fire siste ledige plassene der.

Målforskjellen kan bli viktig når det gjelder motstander i kvalkampen, og Norges ganske snille tapssifre er absolutt noe å ha med seg på veien.

Unggutten Sondre Olden måtte av isen og ha behandling i garderoben. Han blokkerte et canadisk skudd og krøket seg ut i boksen.

Fornøyd Zucca

– Vi er et lagmaskineri som må gjøre grovarbeidet. Jeg synes vi gjorde en bra match. Vi tapte 1-3 mot verdens beste hockeylag, sa han i pressesonen etter kampen.

Lagkaptein Ole Kristian Tollefsen var ganske fornøyd.

– Jeg føler at vi gjorde en helhjertet innsats. Vi vet at vi må spille på topp i tre perioder for å få med oss noe mot en slik motstander. Canada skrudde opp nivået litt i annen og tredje periode, sa Tollefsen.

Han spilte ikke da Norge tapte 0-8 mot samme motstander i OL for fire år siden.