Meny

– Tapte 127.000 kroner i poker etter OL-vrakingen

TAPTE PENGER: Den svenske avisen Aftonbladet hevder at en nettpoker-konto tilhørende Petter Northug skal ha tapt 127.00 kroner etter OL- vrakingen. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug skal ha tapt store penger på nettpoker under OL.

Det er den svenske avisen Aftonbladet som melder at en av Petter Northugs pokerkontoer har vært aktive de siste dagene.

Northug skal ha spilt nettpoker samme dag som han gikk 30-kilometer med skibytte.

Også etter at nordmannen fikk beskjed om at han ikke fikk gå 15-kilometeren har kontoen, som både TV 2 og Aftonbladet hevder at tilhører Northug, gått kraftig i minus.

Det siste døgnet er Northugs konto oppført med et tap på 20.000 dollar, rundt 127.000 kroner.

Det er ikke bekreftet at det er Northug selv som har benyttet seg av kontoen de aktuelle dagene.

– Helt ukjent for meg

Nordmannens trener, Eirik Myhr Nossum, tror ikke pokerspillingen har påvirket Northugs prestasjoner i skisporet under OL.

– Dette er helt ukjent for meg. Det eneste jeg så at han hadde med seg til OL, som var litt merkelig, var femmilsboka av Thor Gotaas. Om han har lest eller gjort noe annet så er jeg skråsikker på at det ikke er årsaken til at han ikke har gått fortere på ski i dette OL, sier han til TV 2.

Landslagssjef Vidar Løfshus forteller at pokerspillingen er en del av Northugs livsstil.

– Det er uproblematisk for meg. Poker er noe Petter har drevet med hele sitt liv. Det er en del av hans livsstil. Så lenge det ikke går ut over resultatene i løypa, så har vi ingen restriksjoner mot dette under et mesterskap, sier Løfshus til tv-kanalen.

– Noe å koble av med

I et intervju med Vi Menn i 2010 uttalte Northug at poker er en god avkobling.

– Absolutt. Hvis jeg skulle tenkt langrenn 24 timer i døgnet, hele året, hadde jeg blitt en dårligere løper. Jeg hadde mistet motivasjonen for all den harde treninga om jeg ikke hadde hatt annet å tenke på. Toppidrettsutøvere i langrenn er nødt til å ha noe å koble av med, for å prestere gjennom en lang vinter, sa han den gang.

Intervjuet med mannebladet ble gjort etter at Norges Idrettsforbunds øverste administrative leder, generalsekretær Inge Andersen, kritiserte Northug for å bruke tiden på kortspillet. Han var bekymret for at pokerspillingen skulle ødelegge Northugs langrennskarriere.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus