Curling menn, Sverige - Norge 5–4Norge tapte for Sverige

Vise-skip Torger Nergård og Norge tapte naboduellen mot Sverige.(Foto: Jon Eeg/NTB Scanpix)

Norges curlinglag innledet OL-turneringen med tre seirer, men havnet tidlig bakpå mot Sverige torsdag og tapte knepent 4-5.

Kampen åpnet jevnt. Etter tre perioder stod det 1–1, og Norge hadde fordel av siste stein. Sverige lå inne med poenggivende steiner, men med et «umulig» trekk, via veggen og en svensk stein klarte Thomas Ulsrud å plukke ett poeng.

I den fjerde perioden gikk svenskene med to poeng opp til 3-1-ledelse. Det ble skjebnesvangert for de norske gutta.

– Vi var på hæla i hele kampen og fikk ikke helt grep på isen eller steinene. Sverige vant fortjent, sa Ulsrud til NTB.

Derfra og inn klarte ikke Norge å snu kampen til sin fordel, til tross for to poeng i den sjuende omgangen.

Svenskene satte inn 5-3 i den åttende, og med bare ett poeng til Norge i den siste holdt det ikke. I tiende og siste periode hadde Norge mulighet til å kapre to poeng og få ekstraomganger.

Torger Nergåd skulle sette en stein han hadde gjort tidligere i kampen, men til sin og lagkameratenes store forvirring, bommet han. Sverige reiste seg dermed etter 8–5-tapet for Danmark i forrige kamp.

Norge hadde tre seirer før tapet for Sverige og er fortsatt godt med i kampen om OL-medaljer. Fredag venter to nye kamper for skip Thomas Ulsrud og resten av det norske laget.

Fredag morgen klokka seks norsk tid spiller Norge mot Canada. Senere på dagen spiller de mot Kina.

– Nå får vi en tøff fredag, sa Ulsrud til NTB.