Meny

Ny seier for curlinglaget

Norge har vunnet begge sine kamper så langt i Ol. (Foto: Jon Eeg/NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges curlinglag vant også tirsdagens kamp i OL-turneringen og har to strake seirer etter 9-8 mot Russland.

Thomas Ulsrud og hans lag fikk en god start med to poeng i første omgang. Deretter «stjal» de ett poeng i neste omgang, og dermed var mye gjort.

Resten av poengene i kampen ble scoret av laget som hadde siste sten. Russland reduserte til 1-3 i tredje omgang, og deretter ble det to poeng til laget med siste sten i fem strake omganger. Norges ledelse varierte dermed mellom fire og to poeng.

I 9. omgang blanket russerne for å beholde sjansen til å score de fire poengene som måtte til i siste omgang. Den omgangen vant russerne 3-0, men det var til ingen nytte.

– Vi fikk en stor ledelse tidlig og hadde ganske god kontroll på russerne. Det er et ungt lag med ganske gode spillere. De trenger bare litt mer trening og rutine. Kanskje kommer dette OL litt for tidlig for dem, sa Ulsrud.

Les også: Hattestad ble olympisk mester da resten av feltet falt

Norges skip og hans lagkamerater Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae og Torger Nergård har fått en god start på lekene. Mandag ble USA slått i den første kampen.

God svensk start

Sverige har spilt tre kamper og vunnet alle. Tirsdag vant Niklas Edin og hans lag 7-6 over Canada, som hadde vunnet 16 strake OL-kamper før mandagens tap mot Sveits. Nå har canadierne to strake tap.

Les også: Norsk dobbeltseier på kvinnesprinten

Edin sikret en hårfin seier med siste sten i siste omgang.

– Da jeg gikk for å ta dem i hånden, måtte jeg spørre hvem som hadde vunnet. Det var et rart øyeblikk, men vi er glade for seieren, sa Edin.

Kina har i likhet med Norge to seirer etter 9-4-seieren mot USA. Alle øvrige lag har tapt.

De fire beste etter ni grunnspillskamper går til semifinaler.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus