Carlsen vant i Zürich

SEIERHERRE: - Jeg var kynisk, sier Magnus Carlsen. Video: TV2.no.
SEIERHERRE: - Jeg var kynisk, sier Magnus Carlsen. Video: TV2.no.

Magnus Carlsen (23) sikret seieren i Zürich Chess Challenge under tirsdagens hurtigsjakk. – Jeg lei og bare sikret turningsseieren, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carlsen kjempet i tidenes sterkeste felt i en sjakkturnering. De seks deltakerne i Zürich hadde en snittrating på like over 2800 poeng, og nordmannen vil med seieren runde 2880 poeng på toppen av verdensrankingen.

I Sveits spilte Carlsen sine første partier siden han ble verdensmester da han slo Viswanathan Anand i India i november.

Sjakkfantomet innledet turneringen i Zürich sterkt og hadde to poengs forsprang på verdenstoer Levon Aronian før hurtigsjakkpartiene som avsluttet det hele. Avgjørelsen falt med remis mot Anand i tirsdagens siste parti.

Svak avslutning

Tirsdag var samtidig ikke den helt store dagen for Carlsen. Han åpnet med seier over israelske Boris Gelfand før det ble tap for Aronian og remis mot Hikaru Nakamura. Nytt tap ble det for den italienske 21-åringen Fabiano Caruana i fjerde parti.

– Jeg liker å spille bra. I dag spilte jeg dårlig og da gir det en litt dårlig følelse å ikke avslutte turningen på en god måte. Men for all del, resultatet er veldig bra, sa han til TV 2 etter at seieren var sikret.

– Jeg var ikke i form. Jeg sov litt dårlig og gjorde noen veldig upraktiske beslutninger mot Caruana, mens Aronian egentlig bare utspilte meg, sa Carlsen.

– Jeg var lei

For siden Aronian samtidig tapte for Nakamura, trengte Carlsen kun remis mot Anand i siste parti. Det klarte nordmannen med trygt spill, og han fikk raskt sikret seg det nødvendige halvpoenget.

Det siste partiet mot Vishny Adnan ble en ren kopi av det åttende partiet i VM-matchen i Chennai i november.

– På det tidspunktet var jeg lei og bare sikret turningsseieren, så det var enda mer kynisk enn det var i går, men da tenkte jeg at det hadde gått langt nok. Jeg var ikke på det nivået jeg ønsket å være i dag, sa han til TV 2.

Slo storspillere

Totalt oppnådde Carlsen 10 poeng i Zürich Chess Challenge. Aronian og Caruana avsluttet turneringen med remis mot hverandre og delte dermed annenplassen med 9 poeng hver.

– Jeg synes alt har vært fint (i Zürich), men det ville vært bedre å avslutte turneringen på en bra måte. Det gir en litt bitter ettersmak, sa Carlsen på pressekonferansen.

Verdensmesteren kunne ikke avsløre hva som blir hans neste turnering. Fra før er det klart at han deltar i Norway Chess i Stavanger i juni.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus