Meny

Odd-treningskamp endte i skandale

Odd-treningskamp endte i skandale

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odds treningskamp mot Sport Benfica e Luanda fra Angola onsdag ble en skandale. Dommeren valgte å stoppe kampen etter 57 minutter fordi han følte seg truet, melder Telemarksavisa.

Det var nordmannen Anders Johansen fra Brevik som dømte kampen.

– Dette går på respekt og sikkerhet for både spillere og dommere. Jeg følte at jeg ikke hadde noe valg. Det er veldig trist at det endte slik. Dette var en treningskamp, men sikkerheten er viktigst, sier Johansen til TA.

Luanda ledet 1-0 ved pause, men det hele utartet da laget fikk sitt annet røde kort tidlig i annen omgang. Det skjedde etter at Odd-spiss Henrik Kjelsrud Johansen ble stemplet, sparket og slått i bakhodet.

Hissige Luanda-spillere løp etter den norske dommeren, som ikke så annen utvei enn å blåse av kampen.

Kampen fram til da var preget av mange frispark og til dels amper stemning ute på banen. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo roste dommeren.

– Jeg er helt enig i avgjørelsen om å stoppe kampen. Det var voksent gjort og bra dømt, sa han.

Fagermo ba Angola-lagets trener om å vise respekt for å kunne fortsette kampen.

– Treneren deres så ikke på meg engang, og spillerne deres begynte å gå mot meg. Jeg hpper de blir sendt hjem, sa Fagermo.

Sport Benfica e Luanda deltar i Copa del Sol. Laget tapte 1-3 for Haugesund i sin første kamp i turneringen. Det skal møte Strømsgodset fredag og Molde mandag. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus