Meny

Høyst usikker Jespersen før OL

KLAR: Chris Jespersen var tirsdag ute å trente under langrennlandslagets høydeopphold i italienske Seiser Alm. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uker uten trening har gjort Chris Jespersen (30) høyst usikker på hva som skjer i OL.

Tirsdag hadde han sin første utendørs treningsøkt siden sykdommen. Det skjedde på stadion i Seiser Alm, dagen etter ankomsten fra Norge, åtte dager forsinket. Der kunne du ikke se tvilen hans, men den ligger der og ulmer.

Innendørs har han vært i aktivitet siden sist onsdag.

Jespersen er årets norske langrennskomet. Han kom på 2.-plass sammenlagt i Tour de Ski og ligger på 2.-plass sammenlagt i verdenscupen.

Det var aldri noen tvil om privatlagsløperen fra Team United Bakeries skulle med i OL-troppen.

Han ble selvsagt tatt ut selv om han ble syk og gikk glipp av alle NM-løpene i Lillehammer. 30-åringen fra Korlevoll er ikke den første som er blitt syk i etterkant av Tour de Ski. Han blir heller ikke den siste.

– Hva skjedde?

– Et virus. Forkjølelsesvirus. Det ville liksom ikke slippe taket. Det var sånn det ble. NM røyk. Det var ikke det viktigste denne sesongen, men NM er stort i Norge og det betyr mye for mange. Derfor var det surt å bli syk. Det fine var at jeg fikk 14 dager ekstra med familien, sier Jespersen til NTB.

Den teller i tillegg til samboeren også datteren Tirill på ett og et halvt år.

Les også: Petter Northug: – Jeg kommer til å være i kalasform

Skeptisk

– Er det riktig å si at du er litt skeptisk med tanke på det som skal skje i Sotsji OL om mindre enn to uker?– Ja. Det vil være feil å si at jeg er veldig trygg, men jeg lever i troen på at det kan gå bra.

– Sesongen så langt viser at grunnlaget må være mer enn godt nok?

– Ja. Det er der håpet ligger. Jeg håper at det gjør utslaget

– Før sykdommen virket det nokså sikkert at du ville få gå alle tre distanserenn. Hva nå?

– Jeg var sikkert inne på laget i de fleste distanserenn, men nå får vi se. Det som er sikkert er at jeg ikke kommer til å mase veldig masse om å få gå renn i OL om ikke formen er der.

Les også: Her er hele OL-programmet

Bra

Det er ennå usikkert om formen blir såpass at han kan gå 15-kilometeren i klassisk i Toblach til helgen. Det er snart fire uker siden han hadde sin siste hardøkt.

– Jeg får se an. Fem dager i høyden vil kanskje gjøre meg godt. Jeg har fortsatt troen på at jeg kan prestere i OL, men jeg tenker like mye på det som kommer etter OL. Jeg har masse å forsvare i verdenscupen. Jeg er nummer to i sammendraget og leder distansecupen. Jeg vil svært gjerne ha den trøya når vi kommer til Falun i mars.

– Hva har du mest lyst til å vinne i OL?

– 15-kilometeren.

– Hvorfor?

– Fordi den er individuell start.

– Hva vil du være fornøyd med når du reiser fra Sotsji?

– Ingen husker 4.-plasser, så i hvert fall må jeg reise derfra med en medalje.

Jespersen har definitivt ikke mistet alt av innsatsvilje.

Og det er fortsatt en stund til OL-ringene tennes.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus