Øyvind Eide: – Jeg utviste dårlig skjønn

BEKLAGER: Stabæk-trener Øyvind Eide innrømmer at han har oppført seg upassende overfor Leni Larsen Kaurin. Foto: NTB scanpix
BEKLAGER: Stabæk-trener Øyvind Eide innrømmer at han har oppført seg upassende overfor Leni Larsen Kaurin. Foto: NTB scanpix

Stabæk-trener Øyvind Eide (32) tar bladet fra munnen, og innrømmer at han har oppført seg upassende overfor Leni Larsen Kaurin (32).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble i forrige uke kjent at Stabæk-spilleren Leni Larsen Kaurin har følt seg seksuelt trakassert av treneren over en lengre periode.

Torsdag snakket hun ut om sin situasjon med lokalavisen Budstikka. Da hevdet hun blant annet å ha fått en invitasjon til sex med Stabæk-trener Øyvind Eide.

Til VG sier nå Eide at han var betatt.

Det foregikk i to-tre måneder høsten 2012. Jeg var betatt av en spiller, og vi var vel ute sammen tre-fire ganger. I den tiden var det en flørtende sjargong, og det ble utvekslet en del sms som var vanlig innenfor den sjargongen, sier han.

Les også: – Han foreslo at de skulle møtes for å ha sex

Veldig leit

Kaurin har i ettertid innrømmet at hun var langt nede. 32-åringen fortalte til Budstikka at hun gikk til psykolog for å snakke ut om oppmerksomheten hun fikk fra treneren.

Innrømmelsen får Eide til å beklage.

Det er selvfølgelig veldig leit at hun føler det slik. Jeg skulle ønske at vi kunne hatt en dialog om dette, men jeg nådde ikke frem med min henvendelse, sier han til VG.

SNAKKER UT: Stabæk-trener Øyvind Eide innrømmer upassende oppførsel overfor Leni Larsen Kaurin. Foto: NTB scanpixSNAKKER UT: Stabæk-trener Øyvind Eide innrømmer upassende oppførsel overfor Leni Larsen Kaurin. Foto: NTB scanpix

Kaurin skal ha reagert kraftig på at treneren ga henne et hjemmelaget gavekort på «erotisk massasje med happy ending», men Eide mener det hele var ment som en spøk.

I et intervju med NRK uttalte Kaurin at treneren fortsatte å være pågående også etter at hun fortalte at hun ikke var interessert i noe mer enn et vennskap.

– Han fortalte meg at han var forelsket i meg og lurte på om jeg var interessert i et forhold, sa hun til statskanalen.

– Det er feil

Eide har ikke vurdert sin stilling i fotballklubben.

– Jeg har ikke vurdert å trekke meg som trener. Du må spørre spillergruppen, men jeg opplever at jeg har støtte der.

Til TV 2 sier Kaurin at Eides versjon er feil.

Hun har de siste dagene forsøkt å få saken på avstand.

– Det var masse med avis og TV. Jeg har stort sett ligget under dynen og prøvd å la musikk få tankene på noe annet. Jeg har merket at jeg har gode venner og familie. Så gode venner og familie håper jeg alle har, skriver Kaurin i en e-post til TV 2.

– Tar saken på alvor

Det har stormet i norsk kvinnefotball etter at Lisa-Marie Woods (29) forrige uke publiserte et blogginnlegg der hun hevdet at en Toppserie-trener skulle ha foreslått å ha sex med en av sine spillere.

– En tidligere lagvenninne, god venninne og en gjennomprofesjonell på sitt område, legger kanskje opp. Ikke fordi hun føler seg ferdig, men på grunn av en opplevelse hun har hatt i løpet av det siste året med sin trener, skrev Woods

Tirsdag denne uken var det møter mellom Kaurin og Stabæk i regi av spillerorganisasjonen NISO.

– Det var et godt og viktig møte hvor spilleren i detalj fikk lagt frem og fortalt sin side av saken. Klubben ga uttrykk for at de forstår alvoret i saken, sa NISO-advokat Eirik Monsen til ABC Nyheter tidligere i uken.

Monsen kunne ikke si noe om hva som skjer videre.

– Det er jo nå opp til klubben å håndtere saken i og med at dette er en personalsak. Men vi er opptatt av å ta vare på spilleren og vil hjelpe henne der vi kan, sa han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus