– Han foreslo at de skulle møtes for å ha sex

SEKSUELL TRAKASSERING: Tidligere landslagsspiller Lisa Marie Woods hevder at en klubbtrener skal ha utsatt en kvinnelig fotballspiller for seksuell trakassering Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SEKSUELL TRAKASSERING: Tidligere landslagsspiller Lisa Marie Woods hevder at en klubbtrener skal ha utsatt en kvinnelig fotballspiller for seksuell trakassering Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Norges Fotballforbund vil til bunns i saken der en klubbtrener skal ha utsatt en kvinnelig fotballspiller for seksuell trakassering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er på sin blogg tidligere landslag- og Toppserie-spillerforteller om hvordan klubbtreneren i månedsvis var etter en av sine spillere, med den hensikt å innlede et seksuelt forhold.

– En tidligere lagvenninne, god venninne og en gjennomprofesjonell på sitt område, legger kanskje opp. Ikke fordi hun føler seg ferdig, men på grunn av en opplevelse hun har hatt i løpet av det siste året med sin trener, skriver Woods.

– Vurderer å legge opp

Venninnen Woods skriver om er en tidligere landslagsspiller, som har representert Norge mange ganger.

– Han forfulgte henne på en uanstendig måte med intensjon om å innlede et seksuelt forhold, noe min venn hele tiden gjorde det veldig klart at hun aldri kom til å være interessert i. Til tross for hennes klare beskjeder, fortsatte han å forsøke å overbevise henne om at de burde være sammen, skriver Woods i sin blogg.

ØNSKER SAMTALE: Generalsekretær Kjetil Siem ønsker å snakke med den kvinnelige fotballspilleren som Lisa-Marie Woods skriver om i sitt blogginnlegg. Foto: NTB scanpixØNSKER SAMTALE: Generalsekretær Kjetil Siem ønsker å snakke med den kvinnelige fotballspilleren som Lisa-Marie Woods skriver om i sitt blogginnlegg. Foto: NTB scanpix

Trakasseringen fra klubbtreneren skal ha kommet via SMS-er, brev og e-poster hele døgnet, skriver Woods.

Hun hevder videre at treneren foreslo at seksuelle møter skulle finne sted.

– Helt uakseptabelt

Generalsekretær Kjetil Siem lover at påstandene vil bli undersøkt.

– Dette er helt uakseptabelt. Det er viktig at denne spilleren får hjelp så fort som mulig, sier Siem til Nettavisen.

Han ønsker nå å snakke med den aktuelle spilleren.

– Vi har kontaktet Woods, som nå kontakter spilleren for samtale med oss, opplyser Siem.

– Vil ha kontakt

Ifølge Woods skal venninnen ha informert ledelsen i klubben om trakasseringen, som skal ha vart i flere måneder. Men klubben skal ikke ha tatt grep.

Siem skulle helst sett at fotballspilleren selv kom til NFF med saken.

– Jeg kan skjønne at spilleren det gjelder synes det var et vanskelig tema å ta opp, men jeg skulle ønske hun kom til oss, sier generalsekretæren.

Ifølge Nettavisen får Heidi Støre ansvaret for å snakke med spilleren som skal være utsatt for trakassering. Hun er leder for norsk toppfotball for kvinner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus