Larvik slo egen NM-rekord

Larvik tok sitt sjette cupgull på rad da Tertnes ble slått i mandagens NM-finale i Oslo Spektrum. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix

Larvik skrev historie da gullgrossisten banket Tertnes 29-21 og tok sin sjette strake NM-tittel i håndball for kvinner mandag.

LHK slo dermed sin egen NM-rekord i antall cupgull på rad. Foruten å ha vunnet eliteserien ni sesonger i strekk, har vestfoldklubben også vunnet samtlige cupgull siden finaletapet for Byåsen i 2007. Larvik har gått til topps hele elleve ganger i løpet av de tolv siste finalene.

Som ventet rykket Larvik tidlig ifra under finalefesten i Oslo Spektrum. Marie Liljegren scoret finalens eneste utligningsmål til 1-1 for Tertnes etter to minutter. Derfra og ut så Larvik seg aldri tilbake.

Favoritten spilte kontrollert og holdt Tertnes på god avstand. Til pause ledet Larvik 16-9. Selv om bergenserne jobbet hardt i annen omgang, klarte de ikke å stoppe LHKs offensiv.

– Kult å vinne

Linn Jørum Sulland scoret det første målet og ble finalens toppscorer med åtte fulltreffere.

– Det er alltid kult å vinne, særlig etter exiten vi hadde (med Norge i VM) i desember, sa Sulland til TV 2 etter finaleseieren.

Stine Skogrand og Tonje Løseth ble mestscorende for Tertnes med fem mål hver seg.

Larvik falt litt nedpå mot slutten av første omgang, der begge lag hadde litt for mange tekniske feil.

Etter finalen erkjente Tertnes-trener Tore Johannesen at en svak første omgang kostet laget dyrt. Bergenserne slet defensivt den første halvtimen og gjorde flere rokeringer i forsvart underveis.

– Vi er misfornøyd med førsteomgangen vår. Etter pause var vi mye bedre i forsvarsarbeidet og gjorde mer av det vi hadde snakket om på forhånd. Jeg et stolt over at vi i annen omgang løftet oss, tok tak og ga mer trykk i duellene, sa Johannesen.

– Vi er ikke fornøyd med sølv, selv om ingen forventet at vi skulle slå Larvik i en NM-finale. Men vi forventer mer av oss selv, la Skogrand til.

Tangerte Larsen

En gravid Tonje Larsen har ikke spilt for Larvik denne sesongen. Hun har vunnet hele 13 av klubbens 14 cuptriumfer, men må etter mandagens finale dele rekorden sammen med målvakt Lene Rantala.

– Jeg har vært heldig og vært i et lag som spiller mange finaler. Det er fortsatt gøy å vinne gull, sa den 45-årige dansken.