Solemdal til topps i jaktstarten i Hochfilzen

Synnøve Solemdal med 19 treff lyktes full ut og sikret karrierens andre verdenscupseier da hun gikk til topps i jaktstarten i Hochfilzen søndag. Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix
Synnøve Solemdal med 19 treff lyktes full ut og sikret karrierens andre verdenscupseier da hun gikk til topps i jaktstarten i Hochfilzen søndag. Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix

Synnøve Solemdal pådro seg en bom på første liggende skyting i jaktstarten i skiskyting i Hochfilzen, men kom tilbake og vant klart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er nesten utrolig. Jeg klarte å vinne her igjen med bra skigåing og skyting. Nå skal jeg nyte seieren en liten stund, hvile litt og passe på å være i form til neste konkurranse til uken, sa Solemdal selv etter seieren.

Hun kom litt på etterskudd etter den første skytingen, men samlet seg mesterlig. Hun imponerte på standplass og skjøt tre fulle hus etter den første lille missen. Det ga seier med 11,5 sekunders margin til ukrainske Julija Dzhyma. Tredjeplassen gikk til polske Krystyna Palka.

– Synnøve gikk et offensivt og godt løp. Hun var veldig bra på ski. Jeg vil vel si at dette var noe bortimot perfekt, selv om man alltid kan finne ting å rette på, sa trener Egil Gjelland til NTB.

Solemdal gikk til topps på jaktstarten i Hochfilzen også i fjor. Da sikret hun sin aller første seier i verdenscupen, og det skjedde på nøyaktig samme dag som i år.

– Dette var et fantastisk løp, slo NRK-ekspert Ola Lunde fast etter at seieren var sikret. Også Live Grete Skjelbred fulgte opp og mente Solemdal hadde gått et helt rått løp.

Berger misset

For de andre norske gikk det ikke like bra. Tora Berger lå i teten fra start og kom seg greit gjennom den første liggendeskytingen, men pådro seg tre bom på andre skyting, og da var toget gått for henne.

– Tora gjorde noen småfeil på liggendeskytingen, som fikk fatale følger. Det er småting hun må rette på, men det er ikke dramatiske ting som ikke klaffer, så dette løser seg. Det er i hvert fall ikke noe å stresse med, sa Gjelland.

Hun kom tilbake og klarte fullt hus på første stående, altså den tredje skytingen, men fikk en ny bom på siste stående. Dermed ble det bare 18.-plass på Berger. Det var skuffende for henne. Hun ble slått av lagvenninnen med 1.30,2 minutter.

Det var en litt overraskende seierspall i søndagens jaktstart i Hochfilzen, for flere av de store favorittene mislyktes, men det var stort av Synnøve Solemdal å sikre seieren på den suverene måten hun gjorde det på.

– Jeg er ikke overrasket over at Synnøve skulle klare dette, for hun jobber planmessig og godt. Dette er resultat av knallhardt arbeid, mente Gjelland.

Langt bak

Elise Ringen fikk som Tora Berger, ikke klaff på standplass og måtte tåle fire bom. Hun misset en gang på begge liggendeskytingene og fikk to bom på første stående. Da hjalp det lite at hun skjøt feilfritt på den aller siste skytingen. Hun var 2.11,6 minutter bak Solemdal i mål.

Tiril Eckhoff klarte bare 24.-plassen med tre bom. Hun skjøt feilfritt på første liggende- og første ståendeskyting, men bommet en gang på andre liggende og avsluttet med to bom på stående. Hun var 2.14,4 minutter bak teten.

Ann Kristin Aafedt Flatland endte på 33.-plass og hadde absolutt ikke klaff, mens Fanny Well-Strand Horn ble nummer 42 til slutt. Hun bommet seks ganger.

– Jeg synes det ser bra ut for oss med tanke på OL. Det gjelder bare å holde trykket skikkelig oppe. Vi har hatt tre jenter på seierspallen i år. Jo da, vi har muligheter, for dette ser bra ut, slo Egil Gjelland fast overfor NTB søndag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus