Meny

Northug åpner for Lillehammer

Petter Northug røk ut i semifinalen i fredagens verdenscup i klassisk sprint i Kuusamo. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først etter søndagens løp i Kuusamo bestemmer Petter Northug (27) seg for om han går kommende verdenscuprenn i Lillehammer.

Signalene de siste dagene tyder på at det blir slik. I så fall drar Northug til høyden i sveitsiske Davos først etter Lillehammer-rennene og blir der helt til Tour de Ski starter i romjula. Årets julefeiring blir lagt utenlands for Northugs del.

Fredagen i Kuusamo startet bra for ham. Han gikk en god sprintprolog, og han viste krefter også i kvartfinalen.

I semifinalen stoppet det opp for ham, og han endte på 10.-plass. Før lørdagens løp har han 19 sekunder opp til ledende Anton Gafarov fra Russland i sammendraget.

– Følelsen i prologen og i kvartfinalen var overraskende bra. I semifinalen hadde jeg ikke mer å gi. Jeg kjente etter kvartfinalen at jeg var ferdig for dagen. Følelsesmessig var dette et steg opp fra Beitostølen sist helg. Det er blitt gradvis bedre fra dag til dag. Jeg kjenner at jeg har fått et løft, men det er begrenset hvor mye du får gjort når formen ikke er så bra.

Les også: Northug: – Nekter å håndhilse før OL

Northug er forberedt på harde tak under lørdagens 10 kilometer i klassisk stil. Han er fremdeles på etterskudd treningsmessig etter virusproblemene som satte ham ut i to måneder.

– Jeg tror nok at jeg får juling i en slik løype som det er her. Jeg får sørge for ikke å tape mer enn et halvminutt per runde.

Northug hadde et mål om en topp 20-plassering før start. Etter fredagens løp ligger han bra an til å oppfylle den målsettingen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus