Meny

Northug: – Nekter å håndhilse før OL

OL: Petter Northug gjør alt han kan for å forhindre en ny sykdomsperiode før OL i Sotsji. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å unngå å bli syk før OL har Petter Northug (27) innført håndhils-nekt.

Petter Northug har gått glipp av verdifull trening i forkant av OL i Sotsji. I to måneder var han slått ut av et virus og måtte holde senga.

Nå gjør Norges største langrennsfavoritt det klart at han gjør alt for å forhindre at sykdom skal få ødelegge mesterskapet.

– Jeg har ikke råd til å være syk fremover. Sykdommen får komme etter OL. Det er planen, sier Northug til VG.

Les også: Northug kan få problemer med å gå Falun-VM

Kritisk sykdomsperiode

EKSPERT: Tidligere langrennsløper Odd-Bjørn Hjelmeset er usikker på Petter Northugs OL-form. Her under tildelingen Kammerherre Egebergs Ærespris. Foto: Ned Alley / NTB scanpixEKSPERT: Tidligere langrennsløper Odd-Bjørn Hjelmeset er usikker på Petter Northugs OL-form. Her under tildelingen Kammerherre Egebergs Ærespris. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

27-åringen forteller at han vil ha fokus på håndhygiene i tiden fremover. Til VG sier Northug at han har innført håndhils-nekt frem til OL.

– Ja, det må være med hansker i så fall. Jeg prøver å unngå å ta folk man ikke må i hendene. Det kan være forskjell på sykdom og ikke-sykdom, sier han til avisen.

Langrennsstjernen legger ikke skjul på at en ny sykdomsperiode ville vært svært kritisk med tanke på OL.

Les også: Hevder Northug vurderte å gi seg

– Kan gå på en smell

Forrige uke uttalte TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset at han er usikker på om Northug lykkes med å komme i god nok form før OL.

– Det er vanskelig å si hvor mange gull Northug kan ta i OL, fordi jeg er usikker på hvor mye han har fått trent til nå. Det er lenge igjen til Sotsji, og prioriterer han vekk alt han ikke trenger å gå så håper jeg det kan gå veldig bra, sa Hjelmeset til TV 2.

Langrennseksperten mener likevel ikke at et OL uten medalje for Northug kan regnes som fiasko.

– Nei, det er det ikke. Nå satser han det han mener kreves, reiser til høyden og trener langt over det han burde gjøre. Så Petter Northug tar en sjanse, og det kan hende at han går på en smell i OL. Men da han i hvert fall prøvd, sa han til kanalen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus