Meny

Høgmo lei dødballrot

Per-Mathias Høgmo skal starte et dødballprosjekt. Målet er å få plusstall på dødball. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo setter i gang dødballprosjekt.

– Vi skal lage et skikkelig dødballprosjekt som vi starter for hvordan vi kan gjøre det til en stor fordel i fremtiden. Det bør vi kunne klare, sa Høgmo på søndagens pressekonferanse i Molde.

Overfor VG-presiserte Høgmo sine tanker om dødballer.

– Der har det vært litt rusk i maskineriet det siste halvannet året. Senest mot Danmark slapp vi inn et dødballmål. Pluss at jeg mener vi har kompetanse til å snu det. Det er vi som skal ha plusstall på dødball. Det må være en klar målsetting, sa Høgmo til VG.

Les også: Ingen Johansen mot Skottland.

Ofte U

Et tungt forfall i forsvaret denne gang er Brede Hangeland. Fulham-stopperen har slitt i hele høst. Det er uklart hva som plager landslagskapteinen. Han var ikke med mot Danmark fredag og spiller heller ikke mot Skottland i Molde tirsdag.

For Høgmo er arbeidet i gang med å bygge opp et nytt landslag til EM-kvalifiseringen starter neste høst. 13 av spillerne i troppen denne gangen står med under tosifret antall A-landskamper.

Norge og Skottland spiller ofte uavgjort. Hele fem av ti siste landskamper mellom landene er endt uavgjort. Norge står bare med to seirer. Det ble 1-0 i Skottland i 2004 og 4-0 på Ullevaal i 2009.

Les også: Tålmodighetsprøve for Høgmo.

Sundby-skade

Det er ventet et aggressivt og fysisk sterkt Skottland tirsdag. Det er for øvrig ikke noe nytt. I en landskamp i 1988 pådro Tom Sundby seg en alvorlig kneskade etter bare ett minutt og seks sekunder. Norge tapte 1-2 og fikk et surt kvaliktap i jakten på Italia-tur.

Den elegante norske landslagsspilleren ble meid i bakken av Steve Nicol. Sundby fikk flere fine år av fotballkarrieren ødelagt og ble aldri helt den samme spilleren.

En annen kamp som mange vil huske er oppgjøret under fotball-VM i 1998. Håvard Flo ga Norge ledelsen, mens Craig Burley utlignet til 1-1. Senere tok Norge seg videre fra gruppespillet etter den mye omtalte 2-1-seieren mot Brasil i Marseille.

Stefan Johansen (ribbeinsbrist) rekker ikke kampen

Les også: - Semb ønsket som sportsdirektør i Brann.

Ti siste kamper mellom Norge og Skottland:

12/8-09: Norge – Skottland 4-0 (VM-kval)

11/10-08: Skottland – Norge 0-0 (VM-kval)

7/9-05: Norge – Skottland 1-2 (VM-kval)

9/10-04: Skottland – Norge 0-1 (VM-kval)

20/8-03: Norge – Skottland 0-0 (privat)

16/6-98: Norge – Skottland 1-1 (VM)

3/6.92: Norge – Skottland 0-0 (privat)

15/11-89: Skottland – Norge 1-1 (VM-kval)

14/9-88: Norge – Skottland 1-2 (VM-kval)

7/6-79: Norge – Skottland 0-4 (EM-kval)

Totalt: to norske seirer, fem uavgjort, tre skotske seirer. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus