Meny

Gamsten får landslagscomeback

Morten Gamst Pedersen er tilbake i landslagsvarmen. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over ett år etter sin forrige Norge-kamp, er Morten Gamst Pedersen tilbake i landslagsvarmen. Han kan få sin 75. landskamp borte mot Danmark fredag.

Kantspillerne Joshua King og Daniel Braaten har begge meldt forfall til Norges kommende kamper mot Danmark og Skottland. Dermed har Gamsten, Anders Konradsen, Jørgen Skjelvik og Stefan Strandberg fått sjansen av Per-Mathias Høgmo, opplyser Norges Fotballforbund.

Mange trodde Morten Gamst Pedersens landslagskarriere stoppet i 2-3-tapet for Hellas på Ullevaal i august i fjor. Overfor Dagbladet innrømmer også hovedpersonen selv at han ble noe overrasket over telefonen fra landslagssjefen.

– Jeg ble litt overrasket. Men jeg er takknemlig for at jeg får denne muligheten.

– Per-Mathias ringte meg og sa han hadde en ledig plass på landslaget og spurte om jeg ville komme. Jeg trengte ikke akkurat å tenke meg om. Nå skal jeg gi full gass, sier 32-åringen til avisen.

Les også: Ronaldo trøbler før Sverige-møtet.

Braaten skadd

Med sine 74 landskamper og 16 scoringer blir Gamsten for en veteran å regne i Norge-troppen, der han også er den eldste spilleren. Fra før har kaptein Brede Hangeland meldt forfall på grunn av en skade.

Jo Inge Berget er uaktuell til Danmark-kampen, men kan muligens spille mot Skottland. King og Braaten mister begge kampene. Sistnevnte pådro seg en lårskade i FC Københavns 1-1-kamp mot Esbjerg søndag.

– Jeg skulle akselerere i en situasjon mot slutten av kampen, og da kjente jeg at det nappet litt i baklåret. Da måtte jeg ut, sier han i et intervju med FCKs nettsted.

Les også: Høgmo gikk for Zlatan og Klopp.

Nye debutanter

Både Jørgen Skjelvik og Stefan Strandberg kan debutere for Norge mot Danmark eller Skottland. Konradsen står med to A-landskamper.

Fra før er det tre Molde-spillere i troppen som står uten landskamper: Ørjan Nyland, Martin Linnes og 18-åringen Mats Møller Dæhli.

Norge møter Danmark i Herning fredag. Fire dager senere venter skotsk motstand i Molde.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus